Badminton Vereniging Almere

Van de Voorzitter

De competities zitten er weer op in het seizoen 2012/2013. Op het allerhoogste niveau mag BC Amersfoort zich de terechte landskampioen noemen. In de eerste divisie haalde onze spelers zowel in afdeling 1 als afdeling 2 het kampioenschap binnen. Een knappe prestatie. Maar we hadden ook graag in de finale om het landskampioenschap gestaan, maar DKC bleek het in de halve finale beter te doen dan Dekker Almere, dat overigens zwaar gehandicapt was als gevolg van de blessures van drie van onze topspelers. Maar dat hoort allemaal bij de sport. Volgend seizoen nieuwe kansen zullen we maar zeggen.

En de voorbereidingen voor het nieuwe competitieseizoen 2013/2014 zijn al gestart. Het geruchtencircuit over spelers en speelsters die van club zullen wisselen, zal eerdaags wel weer losbarsten, als dat al niet gebeurd is. Hoort er allemaal bij en we zullen zien welke spelerswisselingen er daadwerkelijk plaatsvinden.

Onze vereniging prijst zich overigens wel gelukkig met de komst van Joris en Georgy van Soerland met hun kinderen naar onze vereniging. Het is goed voor de ontwikkeling van onze topspelers om met deze voormalige landskampioenen te trainen. Zij hebben immers een schat aan ervaring.

Onze vereniging heeft Badminton Nederland aangeboden om eens te praten over het eventueel onderbrengen van de Nationale Selecties in Almere. Er is zaalruimte, er is een uitgebreid krachthonk beschikbaar, de scholen zijn in de naaste omgeving en ook de huisvesting zal geen struikelblok zijn. Badminton Nederland heeft ons voorstel in beraad en zodra er meer bekend is dan hoort u dat.

Dinsdagmiddag 5 maart 2013 ben ik uitgenodigd in het Van der Valkhotel bij de presentatie van het nulnummer van een nieuw digitaal sportmagazine genaamd AlmereSportMagazine. Het is de bedoeling dat het blad maandelijks gaat verschijnen met zo'n 20 pagina's over de Almeerse sport en ook nog 20 pagina's over de Nederlandse Eredivisie Voetbal. Ik ben zeer benieuwd hoe het er uit gaat zien en of het interessant is voor onze vereniging.

De BSAO, de beheerstichting van ons sportcomplex, heeft besloten de tapinstallatie te vervangen. De huidige installatie was sterk verouderd en er komt een nieuw systeem met zogenoemde Davidfusten. Op 11 en 12 maart 2013 wordt één en ander omgezet. Smaakt het biertje nog lekkerder zullen we maar zeggen.

En dan ons Carlton Trofea Junior Mastertoernooi. Al meer dan 300 inschrijvingen en dat betekent dat we dit toernooi op zaterdag 23 maart 2013 in drie sporthallen en -zalen moeten afwikkelen.

Onze kleindochter Sara is afgelopen januari drie jaar geworden. Ik ga op vrijdag altijd met haar naar de markt en zij kent de route uit haar hoofd. Toen ik van de route afweek om een glasgeblazen ijsvogel te kopen, vroeg zij onmiddellijk waar ik naar toe ging, want we moesten eerst chocolaatjes kopen voor haar en voor haar papa.
Voordat we op pad gingen wilde ik twee speldjes in haar haar doen. 'Dat kun jij niet opa, dat moet oma doen". "Maar oma ligt in het ziekenhuis, dus moet opa het wel doen", zei ik nog. "Nee laat maar zitten" zei de kleine wijsneus, "het wordt toch niets".

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. michiel op 07-03-2013 om 15:24 uur

    Leuk stukje Henk.

Reageer op dit bericht (“Van de Voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)