Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

In het weekend van 23 en 24 maart 2013 werd het Trofea Junior Mastertoernooi gehouden en aangezien we 300 deelnemers hadden werd er op drie locaties gespeeld. Alles is goed verlopen, tevreden deelnemers en alle betrokkenen verdienen een compliment.

Wel viel mij op dat ik op één van de clubsites las dat er gebruik was gemaakt van een gymzaal en dat dit niet kan. De persoon in kwestie was er zelf niet geweest, en dan is het des te opmerkelijk om deze uitlating te doen. Het was namelijk geen gymzaaltje, maar een ruime sportzaal, waar de ouders op de kopse kanten van de speelvelden ruim voldoende ruimte hadden om de partijen te volgen. Er worden eredivisiewedstrijden gespeeld in hallen die aan deze sportzaal niet kunnen tippen. Alleen was er geen kantine, maar dat was van te voren aangekondigd en daar had een ieder op voorbereid kunnen zijn.

Ook de Champions League was weer een groot succes met veel ook niet BVA-teams die voor het eerst kennis maken met het spelen van competitiewedstrijden. Trouwens ook heel leerzaam voor de ouders. Onze ervaring is dat 50% van de kinderen ook daadwerkelijk competitie gaan spelen. Dat is een mooi resultaat maar we willen toch trachten het percentage omhoog te krikken.

In het weekend van 6 en 7 april 2013 wordt het Carlton GT1 Master 4 6 toernooi Almere 2013 gehouden en gespeeld in Sportcomplex Carl Dekker. Met 200 deelnemers is dit toernooi ook weer uitstekend bezet, dus dat belooft weer twee dagen genieten van mooie partijen. En er kan ook nog lekker gegeten worden, want Toko Sindjaja organiseert een Indonesisch buffet, dus dat wordt smullen.

Badminton Nederland heeft nog niet besloten waar de Nationale Selecties worden ondergebracht, blijft het Papendal of wordt het Almere. We wachten het af, het is voor Almere beslist geen noodzaak dat de selecties voor Almere kiezen. Het was van Almere slechts een aanbod richting Badminton Nederland om financieel de helpende hand te bieden aan BNL nu de NOC*NSF-subsidies zijn weggevallen.

Bas van Os en Suzanne Mulkens hebben het maar druk met 'de sollicitatiegesprekken' die zij moeten voeren met spelers en speelsters ten aanzien van de samenstelling van de eerste drie teams. Spelers die zich aanmelden bij onze vereniging verdienen serieuze aandacht en die krijgen ze dan ook. Als eenvoudig voorzitter van de vereniging hebben ze mij gerustgesteld dat het allemaal goed gaat komen en dat zich geen personele problemen zullen voordoen. Gerustgesteld hadden ze mij al, want het aantrekken van Justin Teeuwen vind ik van grote klasse getuigen. Wat een topper.

Toppers zijn ook Ronald Blok en Cock van Puffelen. Zij draaien met hun secondanten toch maar weer een heel mooi jubileumweekend in elkaar, met voor een ieder wat wils. Houd dat weekend van 14-16 juni 2013 dus vrij, want als u er niet bent, dan mist u wat.

Voorts zijn de commissies drukdoende om hun jaarplannen in geld te vertalen en vervolgens kan de penningmeester de begroting opstellen voor het seizoen 2013/2014 en kan de Algemene Ledenvergadering zich er eind mei/begin juni over uitspreken.

Tweede Paasdag is de familie compleet, want onze dochter Mariska en haar partner Bart organiseren een paasbrunch. Dan zien we alle kleinkinderen weer eens, want met name onze Afrikaanse kleinkinderen zien we veel te weinig. Ons jongste kleinkind Sara met haar prietpraat zien we wel vaak. Laatst sprak ze troostende woorden tot opa, toen opa weer eens wat uit zijn handen liet vallen. "Kan gebeuren opa, is niet erg".

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)