Badminton Vereniging Almere

Zeer succesvol Trofea Junior Masters Almere 2013 [update]

Het afgelopen weekend van 23 en 24 maart 2013 werd in Almere het Trofea Junior Master toernooi gehouden. Het toernooi was groter en internationaler dan ooit. Met 300 deelnemers en 630 partijen was de organisatie genoodzaakt het toernooi op zaterdag in drie sporthallen af te wikkelen en dat is zonder problemen gebeurd. Op zondag was de plaats van handeling het vertrouwde Sportcomplex Carl Dekker Almere.

Het was zonder meer een fantastisch toernooi met geweldige prijswinnaars en ik denk persoonlijk dat we in de toekomst nog heel veel gaan horen van de winnaars, want ze kunnen zonder meer geschaard worden onder de categorie kanjers.

Daar waar de Denen twee jaar terug met ijzersterke spelers kwamen (wonnen toen alle onderdelen <13) was de afvaardiging dit jaar beduidend minder sterk. Nu was het eindstation een enkele kwartfinale voor de Denen. De Vlamingen waren evenals voorgaande jaren beresterk en dat is wel zo leuk voor het toernooi. Wellicht moeten we onze spelers een week van te voren ook maar eens een paar dozen Belgische pralines laten proeven, want bij de Vlamingen helpt het zonder meer.

In de jongste groep <11 lieten de Vlamingen zien het talent in huis te hebben. Met eerste prijzen in vier van de vijf categorieën is er een goed fundament voor toekomstige Belgische toppers. Alleen in de mannendubbel wisten Ivory Johan en David Sugiharto (Duinwijck/DKC) de hegemonie van de Belgen te doorbreken. In het Vlaamse geweld verloor de Almeerse Amy Tan tweemaal een finale van de Vlamingen. In het meisjes enkel was Evelien Cauwenberg te sterk en in het meisjes dubbel verloor Amy Tan, samenspelend met Cera Samuels (BC Geldrop), van wederom Evelien Cauwenberg en haar partner Maren Vangampelare.

In de leeftijd <13 stonden ook in alle vijf de finales spelers van de Vlaamse Badminton Liga. Met drie keer winst konden de Belgen zich ook in deze leeftijd de morele winnaar noemen. Hiermee was de koek voor de Vlamingen op; in de overige leeftijden waren het de Nederlanders die alle prijzen wonnen. Voor Almere behaalde Dennis Koppen een tweede plaats in het jongens enkel en was hij, samen spelend met Vincent Braaksma (BC Amersfoort) de sterkste in het jongens dubbel.

Bij de < 15 waren er twee spelers die in alle finales stonden. Bij de jongens stond Jorg van Beurden (BC Reeshof) in drie finales waarvan hij er één won. Bij de meisjes was Cody Broodman (BC Robad) actief in drie finales en met tweemaal goud en eenmaal zilver was zij de beste speelster in deze leeftijdsgroep.

In de <15+ werd de Almeerder Thomas Sibbald tweede in de jongensenkel. Jessela van Soerland, sinds kort spelende voor Almere, stond in drie finales Ze won er hiervan één samen met Tamara van der Hoeven (Van Zijderveld) en verloor de meisjesenkel en gemengd dubbel van dezelfde Tamara. In de finale van het meisjesdubbel won Jessela van de andere Almeerse Stephanie Pietersz die het toernooi samen speelde met Marit Willemsen (Van Zundert Velo).

In de oudste leeftijdsgroep was de Almeerse hoop gevestigd op Alex Vlaar. In de finale was Ruben Jille (BC Amersfoort) te sterk. Samen met Ruben won Alex wel de finale van de jongens dubbel van Ruben Wijnands (BV Almere) en Nico Hermans (Victoria). Bij het meisjes dubbel was er Almeers succes met de winst van Rosa Hondeman die samen speelde met Demi Lensselink (BC Amersfoort).

De trotse Almeerse winnaars van de Trofea Junior Masters Almere 2013

Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de toernooiorganisatie en de barvrijwilligers. Het liep als een trein en dat met deze koude, daar kan NS nog een voorbeeld aan nemen.

Ik wil volgaarne dankzeggen aan de vrijwilligers van onze vereniging die uren en uren bezig zijn geweest om dit mooie toernooi in goede banen te leiden. Ook zij behoren tot de prijswinnaars!

Voor de uitslagen verwijs ik graag naar toernooi.nl, alle winnaars staan hier.

Het Trofea Junior Master Almere 2013 is onderdeel van het Badminton Business Netwerk Junior Master Circuit.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Dominique Houthoofd op 25-03-2013 om 07:42 uur

Volgend jaar komen Senne en ik zeker terug, prima organisatie, de sfeer was top.

2. Kurt Vangampelaere op 25-03-2013 om 20:51 uur

Ondanks de barre koude hebben we genoten van de zeer warme ontvangst en de prachtige wedstrijden. We hopen onze noorderburen nog vaak te mogen ontmoeten! Almere is voor herhaling vatbaar!

Reageer op dit bericht (“Zeer succesvol Trofea Junior Masters Almere 2013 [update] ↑”)