Badminton Vereniging Almere

BV Almere wint wisselbeker Junior Master BCRS

Als echte gouddelvers hebben de BVA deelnemers aan de Junior Master dit weekend, naast vele individuele prijzen, ook de wisselbeker gewonnen met de meeste overwinningen per clubspeler.

Jessela van Soerland en Alex Vlaar winnen de enkelspelen in U15+ en U17

U13

Een klein beetje geholpen door een gelukkige loting, haalde Amy Tan, die door het ontbreken van een U11 categorie in de U13 had ingeschreven, de halve finale in de damesdubbel met haar partner Femke Knipscheer. Hierin waren de latere winnaars Madouc Linders en Alyssa Tirtosentono nog letterlijk en figuurlijk een maatje te groot.

U15+

Thomas Sibbald speelde de herenenkel finale tegen Joran Kweekel maar moest in 2 games zijn meerdere erkennen en haalde een mooie 2e plaats. Samen met Joran won hij de herendubbel en verloor hij met Marit Willemsen net de halve finale van het gemengd dubbel.

Nieuwbakken BV Almere speelster, Jessela van Soerland zorgde in voor een knappe verrassing door de gedoodverfde kampioene Tamara van der Hoeven in de halve finale in 3 games te verslaan. In de overwinningsroes versloeg Jessela daarna in de finale ook Marlies Baan en won daarmee het damesenkel. In de damesdubbel was er een 2e plaats met partner Tamara van der Hoeven. Deze finale werd gewonnen door Ella Peters en Marlies Baan.

U17

In de mannensingle werden de halve finales verspeeld met 3 BV Almere spelers, Ruben Wijnands, Alex Vlaar en Mark Verschoor. Mark versloeg heel knap Nico Hermans en Alex versloeg in een BVA duel Ruben. De finale was dus een Almeers onderonsje tussen Alex en Mark. Alex won in 2 games en kon de herentitel van deze JM op zijn erelijst bijschrijven. Alex speelde alleen de single.

De herendubbel was ook een soort van Almeers duel tussen Ruben Wijnands met Nico Hermans tegen Mark Verschoor met Somrak Doornebosch. Ruben en Nico wonnen deze finale.

In het gemengd dubbel deden Ruben en Mark ook van zich spreken. Mark en partner Sanne Schra verloren in de halve finale van Ruben Wijnands en Renske Kwakkenbos. Ruben en Renske verloren daarna de finale van Nico Hermans en Anne Vievermans.

In de damesdubbel was Rosa Hondeman goed op dreef. Samen met partner Sanne Schra haalden ze de finale waar zij in 2 spannende games hun meerdere moesten erkennen in Renske Kwakkenbos en Anne Vievermans.

Zoals gewoonlijk was er veel waardering voor de coaches ter plaatse, Saber Afif en Rick Prins op zaterdag, en Emmy Vlaar en Max Sibbald op zondag. Vooral bij Emmy werd dat gewaardeerd omdat zij eigenlijk als “ouder van” in de zaal aanwezig was.

Prijzen

Wisselbeker meeste en beste resultaten
U15+ damessingle 1e plaats Jessela van Soerland
damesdubbel 2e plaats Jessela van Soerland (met Tamara van der Hoeven)
mannensingle 2e plaats Thomas Sibbald
mannendubbel 1e plaats Thomas Sibbald (met Joran Kweekel)
U17 mannensingle 1e plaats Alex Vlaar
mannensingle 2e plaats Mark Verschoor
damesdubbel 2e plaats Rosa Hondeman (met Sanne Schra)
mannendubbel 1e plaats Ruben Wijnands (met Nico Hermans)
mannendubbel 2e plaats Mark Verschoor (met Somrak Doornebosch)
gemengddubbel 2e plaats Ruben Wijnands (met Renske Kwakkenbos)

Reageer op dit bericht (“BV Almere wint wisselbeker Junior Master BCRS ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)