Badminton Vereniging Almere

Lida Staats koninklijk onderscheiden!

Op vrijdag 26 april 2013 gingen Lida Staats en Henk Staats naar de schouwburg , waar Henk z.g. in het zonnetje gezet zou worden in verband met het 25 jarig bestaan van de Badminton Vereniging. Hoewel Lida de laatste maanden ernstige problemen heeft met haar gezondheid, is zij tot het uiterste gegaan om bij die zogenaamde feestelijke gelegenheid voor Henk aanwezig te zijn. Zij was dus niet verbaast dat de kinderen aanwezig waren. Die overigens ook niet wisten dat hun moeder onderscheiden zou worden en niet hun vader.

Toen Lida eenmaal in de grote zaal van de schouwburg apart genomen werd en op het podium moest plaatsnemen, wist zij wel hoe laat het was. Zij heeft dit al vaak genoeg in de schouwburg en stadhuis meegemaakt, bij andere die waren voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding.

De burgemeester Annemarie Jorritsma begon aan de feestelijke formele verplichtingen tot het uitreiken van de lintjes. Waarbij Lida van de burgemeester, namens Hare Majesteit de Koningin, de versierselen kreeg uitgereikt die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!

Lida is al 25 jaar actief geweest als vrijwilliger bij de Badminton Vereniging Almere o.a. als vrijwilligster in de toernooicommissie en later ook in de kantinecommissie.
Wat de meeste mensen niet weten, is dat Lida het taalkundig geweten van onze vereniging is. Zij heeft al jaren de stukken van niet alleen de voorzitter maar ook van andere bestuursleden en commissieleden gecontroleerd op juist en consistent Nederlands. Dat zij dit stukje niet heeft kunnen corrigeren, zal duidelijk te zien zij, waarvoor mijn verontschuldigingen.

Toen 19 jaar geleden het sportcomplex werd opgeleverd is Lida direct als vrijwilligster actief geworden in de Beheerstichting Sportcomplex Almere Oost. Voor de Beheerstichting heeft zij vele werkzaamheden verricht, zo was Lida verantwoordelijk voor de inkopen van de food-afdeling van de kantine. Waarbij zij goede prijzen wist te bedingen en ook zorgde dat de voorraad beheersbaar was.

Tijdens de toernooien kan Lida de Voice worden genoemd. Met luide en duidelijke stem dirigeert ze de spelers naar de banen.

Eigenlijk kan gezegd worden dat Lida die 25 jaar een soort management assistente is geweest van de voorzitter, want zonder haar hulp dat die oude grijsaard het niet gered. Hoewel voor de meeste niet direct zicht baar was en is zij van onschatbare waarde voor de Vereniging en de Stichtingen.

De laatste maanden is Lida ernstig ziek geweest en is nog niet helemaal hersteld. Het was nog maar de vraag of zij bij de lintjesregen aanwezig kon zijn.
Toch was zij, net terug uit het ziekenhuis, de volgende dag alweer aanwezig in de sporthal. Lida is een vrouw met een verenigingshart.

Het bestuur van de Badminton Vereniging Almere en de Beheerstichting Sportcomplex Almere Oost feliciteren Lida dan ook van harte met haar Koninklijke onderscheiding, die zij meer dan verdiend heeft!

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Stephan op 26-04-2013 om 12:41 uur

  Lida, van harte gefeliciteerd met deze terechte onderscheiding!

 2. Ria en Ben Kramer op 26-04-2013 om 16:28 uur

  Hallo Lida , wij feliciteren jou van harte met deze onderscheiding!!
  Henk en overige familie zullen wel beretrots op jou zijn.
  Sterkte met jouw gezondheid.
  Ria en Ben

 3. Ernst op 26-04-2013 om 16:35 uur

  Van harte gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding. Je hebt het echt verdiend!!!
  Ernst en Netty

 4. Dini op 26-04-2013 om 18:30 uur

  Lida nogmaals van harte gefeliciteerd, en wat een leuke foto van je.
  Proficiat, je hebt het verdient. gr. Dini

 5. Conny Cashoek op 28-04-2013 om 11:18 uur

  Bbeste Lida, van harte gefeliciteerd met deze koninklijke waardering voor de vele uren die je in onze vereniging steekt. Draag hem met trots. Wat mij betreft van harte verdiend !!

 6. Paula Wijnands op 28-04-2013 om 20:44 uur

  Gefeliciteerd namens de Wijnandsjes en natuurlijk nog 25 jaar erbij!

 7. Johan op 28-04-2013 om 21:12 uur

  Wat een eer, maar meer dan verdiend. Geniet er van!

  Johan

 8. Paul op 29-04-2013 om 23:05 uur

  Een beetje laat, maar meer dan terecht. Gefeliciteerd Lida!

 9. tini wessels op 30-04-2013 om 17:21 uur

  Hoi Lida, ik had je al per telefoon gefeliciteerd,maar nu nog maar eens. Wist wel dat je zo het één en ander deed voor de club,maar niet dat het zoveel was.Groetjes Tini

 10. Joeri Kraaijestein op 06-05-2013 om 11:53 uur

  Gefeliciteerd!

 11. michiel op 09-05-2013 om 09:50 uur

  Proficiat Lida!

Reageer op dit bericht (“Lida Staats koninklijk onderscheiden! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)