Badminton Vereniging Almere

Ouder-Kind toernooi gezellige en drukke happening

Het aantal van 80 deelnemende koppels alleen al geeft wel aan dat het Ouder- Kind toernooi een groot succes was. Op tien banen werd afgelopen zondag door ouders, opa's, hulptrainers, ooms, trainers, tantes, ... en uiteraard de bijbehorende BVA jeugdspelers in een gezellige en sportieve sfeer gestreden om de felbegeerde beker.

Waar het voor veel kinderen iets is om met enthousiasme en plezier naar uit te kijken, krijgen sommige ouders het steeds benauwder naarmate het toernooi dichterbij komt. Zondag bleek dat iedere ouder of wie daarvoor doorging toch de stoute badmintonschoenen had aangetrokken.

Traditioneel wordt het toernooi afgetrapt met een gezamenlijke warming-up. Met 160 badmintonners in alle soorten en maten altijd weer een opgave. Door de zelf geblesseerde trainer van dienst uiteraard bedoeld om blessures te voorkomen werden de ouders voorgegaan door de kinderen op de geliefde speedladdertjes. Daar waar de kinderen slechts gehinderd werden door hun creativiteit, raakten bij sommige ouders de benen enigszins in de knoop bij alles wat er bedacht werd.

Maar toen was iedereen er ook daadwerkelijk klaar voor en kon er op tien banen tegelijk begonnen worden. Ingedeeld in poules op kleur en mede op sterkte (van de ouder) bleek al snel weer de succesformule van het toernooi. Gezelligheid en sportiviteit gaan hier hand in hand en zowel ouders als kinderen laten elkaar regelmatig versteld staan.

Tegen 14:00 uur waren alle partijen verspeeld en kon de schade en eindstand opgenomen worden. De schade bleef gelukkig beperkt tot een enkele kleine blessure bij een ouder. Op elke baan was er uiteindelijk een winnend koppel aan te wijzen die verblijd werden met een mooie beker. Er zal thuis nog wel wat strijd gevoerd zijn over wie de beker nu op het nachtkastje mocht zetten.

Ook waren er op elke baan maar liefst 7 tweede prijswinnende koppels die een mooie medaille als aandenken naar huis konden nemen. Deze gingen naar de kinderen, de ouders mogen het doen met de nodige spierpijn gedurende de rest van de week. Als toernooicommissie kunnen we terugkijken op weer een geslaagd OKT met een record aantal deelnemers, waarbij onze dank uitgaat naar de barvrijwilligers die daar hun beste beentje hebben voorgezet. Alle foto’s vind je hier op de site en ook op de Facebook pagina van BV Almere.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Sabine op 23-04-2013 om 22:17 uur

    Het was zeker een gezellige dag. En ook bij deze "ouder" enorme spierpijn, maar de moeite waard.

Reageer op dit bericht (“Ouder-Kind toernooi gezellige en drukke happening ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)