Badminton Vereniging Almere

BVA kleurexamen 2013 vindt plaats op zaterdag 8 juni!

Eén van de hoogtepunten in het badmintonseizoen wordt voor veel van onze jeugdspelers gevormd door het kleurexamen. Iets waar spelers en trainers het hele jaar door samen hard voor werken. Deze editie van het kleurexamen vindt plaats op zaterdag 8 juni. Hieronder een korte toelichting over hoe het er ditmaal uit gaat zien.

Momenteel zijn de vele jeugdtrainers druk bezig om te bepalen per groep welke spelers er klaar zijn voor het examen en voor wie het examen nog te vroeg komt. Met zo’n 200 jeugdleden verdeeld over zes kleurgroepen is dat nog een flinke klus. Het belangrijkste aspect is natuurlijk of de speler in kwestie de benodigde vaardigheden in voldoende mate beheerst.

Tijdens de clubkampioenschappen worden de lijsten met examenkandidaten definitief gemaakt, waarna het plannen van de examenmiddag kan beginnen. Afhankelijk van de aantallen per groep kan bekeken worden welke groep wanneer examen doet. Voor Wit en Geel komt daar ook nog eens een theoriegedeelte bij. Met dergelijke grote aantallen is het best een gepuzzel om dat allemaal goed passend te maken.

Met de planning helemaal op orde gaan we de naar verwachting ruim meer dan 100 uitnodigingen in orde maken. Vanaf dinsdag 28 mei kunnen de trainers de uitnodigingen dan overhandigen aan de in aanmerking komende spelers, direct na afloop van de kleurtraining. Het betekent altijd weer een aantal blije maar ook een aantal teleurgestelde gezichten. Gelukkig is het vaak het jaar erop andersom. Hoe het ook uitpakt, voor de meesten betekent het toch nog even dat ze een paar daagjes in spanning moeten zitten.

De uitnodigingen die we tot en met zaterdag 1 juni nog niet konden uitdelen versturen we vervolgens per ‘ouderwetse’ post. Tot die tijd wordt er nog hard gewerkt op de baan om acht juni zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het examen betekent dat de training voor de groepen vanaf 15:00 uur zeker komt te vervallen. Deze training zal ingehaald worden, wanneer horen jullie snel van ons.

Na het kleurexamen blijft iedereen de paar resterende trainingen van dit seizoen nog trainen in zijn of haar oude kleur. Het accent in de trainingen krijgt dan vanzelfsprekend een veel minder serieus karakter. Pas na de welverdiende vakantie trainen de examenkandidaten voor het eerst mee in hun nieuwe kleur.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. r.goddijn op 24-05-2013 om 19:42 uur

  Goede avond;

  We vernamen vandaag tijdens de topspelers selectie op de vereniging dat de kleurexamen op 8 juni zijn.

  Nu Wil het zo zijn dat wij dat weekend weg zijn en Freya Goddijn dan dus niet aanwezig kan zijn.
  Is hier misschien iets aan te passen zodat zij wel een examen kan afleggen. Misschien op een ander tijdstip en datum.

  gr R.goddijn

Reageer op dit bericht (“BVA kleurexamen 2013 vindt plaats op zaterdag 8 juni! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)