Badminton Vereniging Almere

Kleurexamen 2013: een terugblik op een spannende en drukke dag

Alweer anderhalve week geleden was het tijd voor het kleurexamen voor een groot deel van onze jeugdspelers. Ruim 120(!) spelers waren door hun trainers opgegeven om te laten zien dat ze eraan toe zijn om in een hogere kleur te gaan trainen. Spannend voor met name de beginnende spelers en de massaal toegestroomde belangstellenden.

Om 120 kinderen gedurende een uur het praktijkexamen af te laten leggen in de zaal en daarnaast ook nog eens 80 spelers een theorie examen af te leggen in het vergaderlokaal vereist een speciaal motto om dit alles soepel te laten verlopen. Onder het mom van ‘een strakke planning en een flexibele instelling’ kwam het ook dit keer weer helemaal goed, ook al bleek het theorie examen voor de kleur Geel ook dit jaar best nog wel lastig.

Veel van onze spelers in die groepen zijn behoorlijk jong. Een mooi vooruitzicht voor de toekomst, maar dat helpt je niet als je dan allemaal van die soms best lastige vragen voor je neus krijgt. Door wat extra tijd te nemen voor die theorie kwam dit ook helemaal goed en wisten de meesten een goede score voor het theoriedeel neer te zetten. De enkeling die wat meer vragen foutief had beantwoord nemen de trainers nog een keertje apart om uit te leggen wat het dan wel had moeten zijn.

Voor de meeste spelers gold dat ze de eventuele zenuwen voor het praktijkdeel al van zich af konden slaan op de voorbereidende training eerder die dag. Mooi om te zien is dat onder het toeziend oog van alle belangstellenden en andere trainers dan je gewend bent, de spelers op zo’n moment hun beste beentje voor willen zetten.

Als dan het examen in de zaal er ook op zit is het altijd weer een schitterend moment om de speler het diploma, waar heel het seizoen (en soms ook dat daarvoor) hard voor gewerkt is samen met de trainers, met een big smile in ontvangst te zien nemen. Voor sommigen is het diploma het begin van een mooie verzameling, beginnend met Wit. Via Geel, Groen, Blauw, Rood en het eindstation Paars. Trainend in Paars ben je min of meer ‘klaar’ bij de jeugd, en vandaar dat ook nu weer een aantal jeugdspelers hun periode bij de jeugd afsloten met het diploma Rood.

De laatste trainingen van het seizoen worden afgerond samen met de eigen groep, waarbij het accent meer ligt op allerlei speelse oefen- en wedstrijdvormen. Binnenkort worden de nieuwe groepsindelingen bekend gemaakt en ook welke kleuren volgend seizoen op welke tijden gaan spelen. Het uitgangspunt daarbij is dat we zoveel mogelijk aan blijven sluiten bij de huidige trainingstijden. Ook al is dat met een nog steeds groeiend aantal jeugdspelers aan veranderingen onderhevig.

Geen bestandsnaam opgegeven

Reageer op dit bericht (“Kleurexamen 2013: een terugblik op een spannende en drukke dag ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)