Badminton Vereniging Almere

NK teams: een terugblik op Almeers succes

Afgelopen weekeinde vond in de Hanzehal in Zutphen het NK teams plaats. De BVA werd dit jaar vertegenwoordigd door de J7 en de J10. En hoe, want de J10 wist de kroon op een prachtig seizoen te zetten met een welverdiende titel. De J7 heeft zich ook kranig geweerd en wist door te dringen tot de halve finales, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een vierde plaats.

De J10 wisten in de U13 categorie hun twee overgebleven wedstrijden op zaterdag tegen BAN Amersfoort (5-0) en Drachten (4-1) overtuigend te winnen. De tegenstanders uit Doesburg bleken zich teruggetrokken te hebben. De laatste poule wedstrijd op zondag tegen de mede koploper BC Olympia ’56 uit Tegelen bleek gelukkig een ware finale wedstrijd.

Overwinningen in de gemengd dubbel van Diede en Davy en de single van Amy brachten een 2-0 voorsprong op het scoreboard. Olympia bleek echter niet al te zeer onder indruk en wist terug te komen tot 2-2. Zowel Robin in zijn single, als Diede en Amy in de damesdubbel verweerden zich dapper, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Daarmee werd het toch weer bijzonder spannend in deze wedstrijd.

In de laatste wedstrijd bleken Robin en Davy eigenlijk het beste voor het laatste bewaard te hebben en denderden met name de eerste set over hun tegenstanders heen. Vooral op de momenten dat Davy van achteruit de aanval dicteerde, en Robin als een duveltje uit het doosje bij het net de shuttles af wist te maken, lieten de ‘heren’ zien hoe op deze leeftijd al een dubbel gespeeld moet worden. Daarmee was de overwinning veilig gesteld .

Daarmee treedt de BVA J10 in de voetsporen van de J1 die vorig jaar dit NK voor Regioteams winnend wisten af te sluiten en passen ze daarmee prima in een lange lijst Almeerse voorgangers. De buit bestond uit een mooie medaille, een enorme beker en een overvloedige overwinnings maaltijd in het gezellige centrum van Zutphen.

Dankzij razende reporter Rob (van Oostveen) waren de uitslagen in Zutphen direct te volgen op de site onder het bericht van de aankondiging. Na een heel seizoen met veren shuttles hun wedstrijden gespeeld te hebben werden ze zaterdag verrast door de mededeling dat op dit toernooi U15 met nylon shuttles gespeeld zou worden. Dit weerhield ze er niet van om overtuigend van RAAK M uit Grou te winnen en nog overtuigender van de uiteindelijke winnaar Houten te verliezen.

Daarmee haalden ze wel de halve finale op zondag. Davey, Milan, Bas, Lily, Edith en Liviëna wisten deze wedstrijd tegen BCM ’97 ondanks hevig verzet en twee drie setters niet te winnen. De uitslag van 5-0 laat niet goed zien hoe duur ze hun huid in Zutphen verkochten. Ondanks de vorig jaar opgedane ervaring, ze wisten toen in Zutphen derde te worden in de U13 klasse, lukte het in de wedstrijd om de derde en vierde plaats net niet om dit kunstje te herhalen een klasse hoger. Pijnacker bleek met 3-2 nipt te sterk, waardoor er een vierde plaats resteerde. Ondanks de teleurstelling van deze zondag zullen ze later (en wij nu al) kunnen terugkijken op toch weer een bijzonder geslaagd seizoen.

Reageer op dit bericht (“NK teams: een terugblik op Almeers succes ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)