Badminton Vereniging Almere

Van A tot Z oftwel van Almere naar Zutphen en weer terug

Daar waar zo’n beetje iedere badmintonner naar de vakantie smacht, laden twee BVA jeugdteams zich op voor een hopelijk knallende afsluiting van hun seizoen. Dit weekeinde vindt in de Hanzehal in Zutphen namelijk het NK voor regioteams plaats, waar onze J7 en J10 zich al in februari hebben geplaatst.

Net als vorig jaar strijden alle regio kampioensteams bij zowel de jeugd als de senioren om de titel Nederlands Kampioen. De BVA is ditmaal alleen vertegenwoordigd bij de jeugd, maar dan ook niet door de minsten. Onze J7 (in de klasse U15 veren) en J10 (in de klasse U13 nylon) hebben in februari al laten zien dat ze de sterkste waren van de kampioensteams in ons district.

Liviena, Lily, Edith, Bas, Milan en Davy vormen dit seizoen de J7 en voor hen is de Hanzehal in Zutphen bekend terrein. Ook vorig jaar mocht dit team een gooi doen naar het Nederlands kampioenschap, maar dan in de klasse U13. Ditmaal een klasse hoger en met veren gaat dit ingespeelde team om het even welke tegenstanders moeilijk maken, zeker als de als luidruchtig bekend staande aanhang ook in vorm blijkt te zijn.

De J7 speelt zaterdagochtend eerst tegen BC RAAK M J1 om 10:00 uur. Vervolgens hebben ze ruim de tijd om hun andere tegenstander in de poule Houten J5, te bestuderen. De tweede poulewedstrijd tegen Houten is namelijk pas weer om 18:00 uur. Een eerste of tweede plaats is voldoende om zondag dan de halve finale te mogen spelen.

Amy, Diede, Robin en Davey zijn de spelers van onze J10. De weg van Almere naar Zutphen kennen ze nog niet, maar in Zutphen gaan ze zeker van zich laten horen. Het regiokampioenschap werd bijzonder overtuigend binnengehaald en het team staat te springen om de gezamenlijke huid zo duur mogelijk te verkopen. Met een gemiddelde leeftijd van net 11 spelen ze in de klasse onder dertien met nylon shuttles.

Ze spelen in een grote poule van 5, waarbij er drie wedstrijden zijn op zaterdag en eentje op zondag. Op zaterdag moet de strijd aangebonden worden tegen een andere J10, die van BAN en wel om 10:00 uur. Om 14:00 uur wordt dan gespeeld tegen Doesburg J2, waarna om 18:00 uur deze lange dag wordt afgesloten met de wedstrijd tegen Drachten BC J8. Zondag kan er uitgeslapen worden, want om 13:30 uur is de laatste wedstrijd tegen BC Olympia ´56 12.

Toernooi.nl biedt jullie de mogelijkheid om op afstand mee te leven met onze Almeerse toppers. En mocht je dat weekeinde in de buurt zijn van Zutphen of niets te doen hebben, kom dan even langs om onze J7 en J10 fysiek aan te moedigen. En wie weet wat er dan kan gebeuren. Vorig jaar wist onze J1 de titel uit Z naar A, oftewel uit Zutphen mee naar Almere te nemen. Van deze plek wensen we de J7 en de J10 alvast heel veel succes!

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Erik op 21-06-2013 om 18:33 uur

  Allemaal veel sucess dit weekend

 2. Rob van Oostveen op 22-06-2013 om 12:07 uur

  J7 heeft de 1e wedstrijd tegen Raak'm uit Grou net 4-1 gewonnen. J10 won van BAN Amersfoort met 5-0. Almere is goed bezig!

 3. Rob van Oostveen op 22-06-2013 om 16:04 uur

  J10 heeft met 4-1 gewonnen van Drachten. Morgen moeten ze nog 1 wedstrijd.

 4. Rob van Oostveen op 22-06-2013 om 19:24 uur

  J7 heeft de laatste wedstrijd tegen een sterk Houten met 5-0 verloren. Op naar de halve finales van morgen waar weer nieuwe kansen liggen.

 5. Rob van Oostveen op 23-06-2013 om 16:00 uur

  J7 heeft vanmorgen hard gestreden tegen BCM uit Brunssum, veel partijen waren close, een paar 3-zetters, maar toch verloren met 5-0. In de strijd om de 3e plaats werd helaas met 3-2 van Pijnacker verloren. 4e van Nederland U15 na 3e plaats vorig jaar bij U13. J7 mag trots zijn op dit mooie seizoen.

 6. Rob van Oostveen op 23-06-2013 om 16:13 uur

  J10 is net kampioen van Nederland geworden U13. GEFELICITEERD!!!

 7. Erik op 23-06-2013 om 17:14 uur

  Gefeliciteerd allemaal met het resultaat

 8. Henk Staats op 23-06-2013 om 17:39 uur

  Weer een prachtig resultaat. Gefeliciteerd kampioenen!

 9. Edwin Gijsen op 23-06-2013 om 23:50 uur

  J10 Gefeliciteerd met het kampioenschap.

Reageer op dit bericht (“Van A tot Z oftwel van Almere naar Zutphen en weer terug ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)