Badminton Vereniging Almere

Viva de BVA

Viva de BVA is de titel van het op het feest der feesten door de jubileumcommissie geïntroduceerde clublied voor de Badminton Verenging Almere. Dat de jubileumcommissie in staat is om een werkelijk waanzinnig weergaloos feest neer te zetten, daar is een ieder binnen BVA wel van overtuigd, maar dat er ook 'nog even' een clublied wordt aangeboden, dat kwam als een volkomen verrassing.

Het jubileumfestijn begon allemaal vrijdagavond 14 juni 2013 met een disco voor de jongste jeugd en de jeugd heeft zich uitstekend vermaakt. En dat de meer dan 200 kinderen van de vereniging echt meetellen binnen de vereniging werd wel duidelijk op de zaterdagmiddag 15 juni, want toen was het opnieuw aan de jeugd om bezit te nemen van de Carltonzaal in Sportcomplex Carl Dekker. De zaal was speciaal voor het jubileumfeest omgetoverd tot een geweldig evenementenpaleis voor de kinderen, maar ook voor de (groot)ouders. En door een ieder werd er driftig gebruik gemaakt van allerlei spelmogelijkheden, waarbij de roulettetafels en de windcabine met opwaaiend BVA-geld wel heel druk werden bezocht. Probeer in de windcabine dan maar eens het oude duizend gulden biljet te vangen. Hilarische taferelen, dat kan ik u wel zeggen.

En 's avonds was het dan echt aan de senioren om in de evenementenhal in bezit te nemen. Een evenementenzaal , waaraan nog twee black jack-tafels waren toegevoegd, met echte croupiers achter deze tafels en de roulettetafels. Een schot in de roos, deze casinobestanddelen, dat kunnen we wel concluderen na gisteravond.

Ook de zes lijsten die er aan de wanden hingen met 25 jaar mediahistorie in beeld van de vereniging, waren een ware trekpleister. En ook uit het foto-archief van 15.000 foto's werden er 1750 via de beamer telkens vertoond. Heel leuk en soms confronterend om jezelf nog eens te zien op foto's die soms wel 25 jaar teruggaan.

Tussen alle festiviteiten door werd er nog ruimte gevonden om de BVA-winnaars van de Carlton Nederlandse Jeugdkampioenschappen te huldigen, en om de teams Carlton Almere-2 en Carlton Almere-3 in het zonnetje te zetten, omdat beide teams immers kampioen van de eerste divisies zijn geworden. Er werd afscheid genomen van Monique Slaman die vanwege haar studie elders na vele jaren afscheid neemt van de vereniging. Marloes van Heteren, in blijde verwachting, ontving voor de kleine die onderweg is al vast een BVA-shirt en een BVA-shirt viel ook de twee weken oude Jayden Staats ten deel.

En Henk Staats hield zijn onvermijdelijke speech die ongetwijfeld één dezer dagen op deze site te lezen zal zijn, waarin werd geëindigd met de benoeming van leden van verdienste en ereleden van de vereniging.

De jubileumcommissie had ook bedacht dat de banen vier en vijf in de Carltonzaal in het vervolg door het leven gaan als de Vincent Festen baan en de Henk Staats baan. Een heel leuke geste richting deze mastodonten, ook wel de muppets genoemd, van de vereniging.

En toen was daar het moment suprême in de volle Carltonzaal. De primeur van het Viva de BVA clubblied, gezongen door de voltallige jubileumcommissie Een voltreffer, een schot in de roos, wel woorden schieten te kort om het gevoel bij dit lied te omschrijven, want dit is een echt succesnummer! Dit clublied gaan we het nieuwe seizoen vast nog horen bij de eredivisiewedstrijden, dat is wel zeker.

Na het clublied gingen de hapjes rond en aan het eind van de feestavond wachtte de 200 aanwezigen nog een heerlijke saté. En het was reuze gezellig, want het werd ongemerkt laat op deze fantastische avond, die werd beëindigd met het op veler verzoek nogmaals ten gehore brengen van VIVA de BVA.

Het was overigens nog niet het echte einde van deze prachtige feestavond. Want er vond ook nog een zogenoemde afterparty plaats in de kantine. Het zal u echter niet verbazen dat de schrijver dezes dit niet meer heeft meegemaakt.

Namens de aanwezigen dankt het bestuur de jubileumcommissie voor de wijze waarop deze commissie gestalte heeft gegeven en aan het vieren van het 25-jarig jubileum van onze vereniging. Het was echt een feest der feesten.

Chapeau voor de organisatoren van dit jubileum en alle vrijwilligers die als secondanten optraden van de commissie.

Tot nu toe 17 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Marco Pols op 16-06-2013 om 12:40 uur

  Idee-tje?

  Laad het clublied in de muziekcomputer!

 2. Henk Staats op 16-06-2013 om 12:44 uur

  Geen idee of dat kan.

 3. Ronald op 16-06-2013 om 17:04 uur

  Marco/Henk, we hebben vooralsnog alleen de muziek van het clublied beschikbaar. Wij hebben zelf de verbale invulling gedaan. Daarnaast heeft Bas Berkelmans er een schitterend filmpje van gemaakt. Deze is wel beschikbaar.

 4. Henk Staats op 16-06-2013 om 17:32 uur

  Zou mooi zijn op de site.

 5. Jolanda op 17-06-2013 om 10:02 uur

  Het was (weer) een SUPER GESLAAGD feest!
  Complimenten aan de beste feestorganisatoren van de BVA; Cock en Blok. Ook aan alle mede-organisatoren en vrijwilligers een groot compliment! Een memorabel 25-jarig jubileum feest, precies zoals het hoort! BEDANKT!!!!!

 6. Cock op 17-06-2013 om 10:29 uur

  Vooraf ben je bij zo'n groot evenement, natuurlijk altijd gespannen of het wel een succes zal worden. Achteraf kan ik concluderen dat al onze stoutste dromen zijn overtroffen, ik heb de hele dag als fantastisch ervaren.

  Dit feest heeft 6 maanden voorbereiding gekost, ik heb met een aantal geweldige medecommissieleden kunnen werken,
  Ingrid van de Putten
  Thomas van Cruchten
  Edwin Karsen
  Ronald Blok
  Heel hartelijk bedankt voor zoveel passie en inzet de afgelopen maanden.

  Ook dit keer konden we wederom (zoals altijd) een beroep doen op de hulp van de vaste helpers van K&B: Monique en Ineke.

  Bas Berkelmans heeft een geweldige Karaoke versie van het clublied Viva de BVA gemaakt, en heeft diverse hand en spandiensten voor ons gedaan en was een van de fotografen.

  Er liepen 4 fotografen rond, ik ben nu al benieuwd naar de foto's op de site. wellicht kan een van jullie (Danny?) de coördinatie op zich nemen en alle foto's verzamelen en op de site plaatsen?

  En aantal oudere jongeren hebben, als clown, tijdens het middagevenement, alle kinderen vermaakt.

  talloze vrijwilligers hebben ons geholpen met spelbegeleiding, bardienst draaien en niet te vergeten opbouw en afbouw van de sporthal/evenementenhal.

  Zoals onze voorzitter al memoreerde in z'n speech, een vereniging leeft door inzet van z'n vrijwilligers. Wij hebben ook nu weer gemerkt dat zonder hen je niet een feest als dit kan organiseren en gelukkig hebben we er voldoende van in onze club.

  Ik ben trots op jullie allen en heel, heel hartelijk bedankt

 7. Stephan op 17-06-2013 om 12:17 uur

  Complimenten aan de gehele organisatie!

 8. roland op 17-06-2013 om 14:59 uur

  Het was een ontzettend leuk opogezet feest.
  Iemand heeft direkt na binnenkomst mijn geld gerold.
  Daardoor begon ik blut aan de avond.
  Ondanks dat enorm genoten.
  Dank aan de zeer goede organisatie.
  Roland

 9. Stephan op 17-06-2013 om 18:45 uur

  Hey Roland, je investering tegen gevallen? De 'dader' zag ik met een dikke portomonee rondlopen.....

 10. Bas Berkelmans op 18-06-2013 om 23:32 uur

  Hoi Allen,
  Het is vanavond gelukt met wat sleutelen de "alleen muziek" versi bij het filmpje te zetten.

  Kijk op you tube: http://youtu.be/qRdb1Ty8J9k

  Veel plezier
  Bas

 11. Jolanda op 19-06-2013 om 10:29 uur

  Ik had het clublied op de feestavond gemist (veel te druk met de roulette....), gelukkig heb ik nu de "alleen muziek" (+ foto's) versie kunnen horen en bekijken!

  GEWELDIG GEDAAN BAS!!! Binnenkort maar eens met z'n allen oefenen.....

 12. Cock op 19-06-2013 om 13:45 uur

  Natuurlijk moet het clublied voor iedere wedstrijd van team 1 worden gedraaid. Wellicht is het een goed idee om de tekst te laten inzingen door onze eigen mensen.

  Zijn er leden met een beetje goede stem of zelfs met wat zangervaring? Stuur mij maar een mailtje op cnpuffelen@kpnmail.nl

  Laten we proberen om een koortje bij elkaar te krijgen

 13. Henk Staats op 19-06-2013 om 17:47 uur

  Ik sta er helemaal achter, het lijkt me alleen niet handig dat ik meezing. Dan gaat ten koste van het publiek bij de wedstrijden.

 14. Yvonne Hoope op 20-06-2013 om 09:45 uur

  Wat een toepasselijke beelden zijn er bij het liedje gemaakt en wat leuk dat iedereen er zo enthousiast over is. Ik heb de tekst met veel plezier geschreven en hoop dat deze gezellige club nog vele, vele jaren mag bestaan en er talloze momenten zullen zijn waarbij
  'jullie lied' gezongen kan worden.

 15. Cock op 21-06-2013 om 14:04 uur

  De eerste zangeres heeft zich aangemeld! Met 4 koorleden gaan we van start. Ik hoop dat er ook mannen zich aanmelden.

  Kom aan BVA leden je kan geschiedenis schrijven, wie wil er nou niet jarenlang als de zanger van Viva de BVA bekend zijn?

 16. Jeanet op 21-06-2013 om 22:08 uur

  Kan team 1 niet het achtergrondkoor vormen? Kunnen we ook gelijk een unplugged versie uploaden

 17. Susanne op 25-06-2013 om 13:32 uur

  Het was een superfeeest! Mijn complimenten voor de organisatie en de vrijwilligers! Wanneer komen de foto's op de website?:)

  Groetjes

Reageer op dit bericht (“Viva de BVA ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)