Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Lancaster 2013; de heenreis

Op maandag 22 juli 2013 vertrok de Almeerse Badminton delegatie naar Lancaster voor de International Youth Games 2013. De delegatie bestaat dit jaar uit tien spelers en twee begeleiders.

Iedereen was op tijd aanwezig bij de bus en deze kon dan ook op het vroege tijdstip van 5.00 uur vertrekken. De reis gaat vandaag via Calais met de treintunnel naar Engeland en dan nog een slordige zeven uur naar het Noordwesten van Engeland waar de vriendschapsstad van Almere, Lancaster ligt.

De reis verliep meer dan voorspoedig en rond 9.35 uur kwamen we aan bij de trein. De trein van 10.50 uur hadden we gereserveerd maar we konden al met de trein van 10.05 uur. Een winst van 45 minuten. Van de treinreis onder de grond merk je weinig. Het was in iedere geval een mooi moment om weer de benen te strekken.

Na een ruim half uurtje onderweg maken we een extra stop. De bus, welke nog helemaal nieuw is, geeft aan dat er zes liter olie te kort is. Na een telefoontje naar Nederland blijkt het gelukkig niets ernstig te zijn. Een storing in de sensors. De rest van de reis verliep voorspoedig en om 17.15 uur plaatselijk tijd (in Engeland is het een uur vroeger dan in Nederland) kwamen we aan bij het Salt Ayre Sport Centre. De reis van 13 uur zit erop!

De andere sporten, tennis/zwemmen/atletiek, verblijven deze week in gastgezinnen. Als deze allemaal zijn opgehaald worden wij naar de Grammer School, een jongenskostschool, gebracht. Iedereen krijgt een eigen kamer, al slapen er een paar liever toch samen, en voor de douches wordt een schema gemaakt. Als avondeten krijgen we een sandwich en een donut. Ging er bij de meeste wel in.

Als iedereen is geïnstalleerd maken we een flinke wandeling het dorp in. Kopen sommige nog een versnapering en gaan we toch wel wat vermoeid terug naar de Grammer School. Hier krijgt iedereen vrij tot 23.00 uur, dan is het bedtijd. Morgen wacht een nieuwe vermoeiende dag, de International Youth Games Lancaster 2013 gaan dan echt beginnen!

De organisatie in Lancaster heeft een pagina op Facebook.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Lancaster 2013; de heenreis ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)