Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Lancaster 2013; het dubbelspel, finale meisjesdubbel bereikt!

Op de tweede dag van de International Youth Games 2013 staan de dubbelspelen op het programma. Het werd een dag met toch wel een verrassing.

Het ochtendritueel was ongeveer gelijk aan die van gisteren. Na de ‘warming-up’ naar de sporthal konden de wedstrijden beginnen. Hier wachtte ons de grote verrassing; vandaag speel je in de poule alleen maar twee games en dus kun je gelijk spelen. Dat deze afwijkende regel grote gevolgen kan hebben zou later op de dag blijken.

Meisjesdubbel

In groep 1 waren Judith van Cruchten/Feng Groothuijse de Almeerse troef. Judith had zich tijdens de wandeling naar de bus verstapt en met wat hinder aan haar enkel begonnen de dames hun eerste wedstrijd. De tegenstanders waren bekende; Maria/Mathilde uit Aalborg. Beide zijn master speelster en dan moet jezelf ook top zijn wil je kans maken. De eerste game was nog close maar naar mate de wedstrijd vorderde ging de enkel meer last geven. De tweede ging dan ook duidelijker naar de Denen. De rest van de wedstrijden leverde weinig problemen op en als tweede gingen ze dan ook door naar de halve finale.

In de halve finale wachtte de winnaars van groep 2; Karina/Annika uit Rensburg. Ook twee bekende namen en het was dan ook duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden. De eerste game ging overtuigend naar de Duitsers en ondanks dat Feng zich verstapte herpakte de Almeerders zich in de tweede game. De derde game moest de beslissing brengen wie naar de finale vrijdag mocht. In een spannende wedstrijd met vol strijd wonnen Feng en Judith en die staan vrijdag dan ook in de finale.

In groep 2 speelde de andere twee koppels uit Almere. De zusjes Pietersz en Tessa Delforno / Yu Mei Groothuijse. Ondanks de inzet van beide koppels en de winst tegen de speelsters uit Lancaster redde ze het niet. De Denen Emilie/Maiken en de Duitsers Karina/Annika waren een maatje te groot.

Jongensdubbel

In groep 1 vertegenwoordigde Sander Verschoor / Milan Joorse Almere. De zwaarste en dus belangrijkste wedstrijd was meteen de eerste. De Denen Martin/Mads waren hier de tegenstander en deze waren duidelijk te sterk. De overige wedstrijden was tegen spelers uit Lancaster. Dit waren hele gelijkwaardige wedstrijden. Afgezien van één wedstrijd werd wel alles gewonnen in twee games. De derde wedstrijd werd een gelijk spel. Het gelijke spel was in zeker zin een dure want hiermee maakte Sander en Milan geen kans meer om als beste tweede, ze werden wel tweede in hun poule, door te gaan.

In groep 2 vertegenwoordigde Thomas Sibbald / Dylan Rantong Almere. Ook hun wachtte een hele zware eerste wedstrijd welke achteraf ook doorslaggevend werd. Met 15-21 18-21 moesten ze de eer laten aan Adrian / Simon uit Rendsburg. De overige drie wedstrijden werden makkelijk gewonnen in twee games.

De beste tweede ging door en dat zou uiteindelijk gaan tussen Bastin / Bent uit Rendsburg en Thomas / Dylan uit Almere. Ondanks dat de Duitsers twee maal gelijk hadden gespeeld (maar niet verloren) wonnen de Duitsers uiteindelijk op punten 118-117 en daarmee gingen zij door naar de halve finale.

Avond

Vandaag eten we op de kostschool. We zijn dan ook benieuwd wat de pot schaft. Later op de avond gaan we ons vermaken op het terrein van de school. Kortom een redelijk rustige avond!

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Lancaster 2013; het dubbelspel, finale meisjesdubbel bereikt! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)