Badminton Vereniging Almere

Op de eerste dag van de International Youth Games Lancaster 2013 staat het enkelspel op het programma. Zeker bij de dames beloofd het een zware dag te worden met enkele pittige lotingen (waaronder tegen de winnaar van vorig jaar!).

Iedereen heeft uitstekend geslapen. Dat is wel weer het voordeel van een eigen kamer. Redelijk uitgerust ging de ploeg na het ontbijt naar het sport centre. Een reis waarbij we eerst ca 15 minuten moeten lopen, 15 minuten met een dubbeldekker en dan weer een wandeling kortom een soort warming up en dat allemaal in (lichte) regen. We zijn ten slotte in Engeland!

Meisjesenkel

Feng Groothuijse mocht in haar eerste partij aantreden tegen Annika Meyer uit Rendsburg. Ook een bekende naam van de laatste Youth Games. Gedecideerd spelende won Feng. De volgende partij was een kwartfinale tegen Daisy Pietersz. Daisy had een uitstekende ochtend gehad met overwinningen op Ruth Dunstan (Lancaster) en Amalie Schmidt (Aalborg). Feng won deze partij en speelt in de halve finale tegen Mathilde Bergen. Haar kans om de nederlaag van vorig jaar in de finale recht te zetten. Dat was dan ook wat Feng van plan was en ook deed. In twee games van 21-17 21-17 won Feng en wacht vrijdag de finale.

Judith van Cruchten mocht in haar eerste wedstrijd aantreden tegen Denise Greve van Rendsburg. Zonder al te veel moeite en inspanning won Judith deze wedstrijd. In de tweede ronde werd het een Almeers onderonsje tegen Tessa Delforno.Tessa had in de eerste ronde een bye en dan is het altijd jammer als je meteen tegen een andere Almeerse moet. Van de twee is Judith meer ervaren en dat was ook te zien in de wedstrijd. Judith stroomt door naar de halve finale waar een bekende op haar wacht; Emilie Aelestrup uit Aalborg. Vorig jaar ging de troostfinale tegen Emilie verloren dus er is iets recht te zetten. Het werd een ware thriller! De eerste game was nipt voor de Deense en de tweede ging net zo close naar Judith. De derde game moest gaan bepalen wie vrijdag in de finale zou staan. Puntje voor puntje gingen de dames naar de 21 waarbij Judith steeds een puntje voor stond behalve op het moment dat je dat het liefst wilde 21-19 voor Emilie.

Als er iemand het niet heeft getroffen met de loting is dat Stephanié Pietersz wel. In de eerste ronde tegen de titelverdedigster en master speelster uit Aalborg, Mathilde Bjergen. Stephanié streed voor wat ze waard was maar Mathilde was net wat krachtiger en feller. Het vervolg van het toernooi zal derhalve in de 'plaatsingsschema' zijn. Hier staat Stephanié vrijdag in de finale.

Yu Mei Groothuijse is de benjamin van het Almeerse team. In de eerste ronde wachtte Beth Liley een Engelse dame die krachtige slagen in huis heeft. Met flinke dreunen mepte ze Yu Mei naar het achterveld. Het verschil in kracht was ook doorslaggevend voor de wedstrijd. In twee games pakte Beth de wedstrijd.

Jongensenkel

Thomas Sibbald is dit toernooi als eerste geplaatst. Dat maakt hij tot nu toe helemaal waar. Na een bye in de eerste ronde werd in de tweede ronde de zeker niet slecht speelde Mads Birkeholm (Aalborg) aan de kant gezet. In de kwartfinale was Martin Weinkouff uit Rensburg de tegenstander en ook hij kon niet voorkomen dat Thomas doorstroomde naar de halve finale. In deze halve finale trof Thomas de hard werkende Bastin Winkel. Het werd een mooie partij waarbij Thomas bij vlagen hele spectaculaire punten liet zien en de partij ondertussen ook 'gewoon' in twee games won. Vrijdag wacht voor hem de finale.

Dylan Rantong mocht net als vele andere beginnen tegen een speler uit Lancaster; Josh Bracewell. Zonder problemen werd Josh aan de kant gezet en wachtte Christian Lair uit Aalborg. Dit was een stuk zwaarder! De eerste game ging naar Christian en Dylan pakte de tweede. De derde moest derhalve de beslissing geven wie in de kwartfinale tegen Bastin Winkel (Rensburg) mocht aanttreden. Dylan pakt aan het begin van de derde game een klein gaatje en gaf dat niet meer uit handen. De kwartfinale tegen Bastin werd wederom een slopende partij. De eerste game ging naar Bastin en de tweede, ondanks een blessure behandeling bij Dylan, naar Dylan. In de derde game was bij Dylan het bekende vaatje leeg en won Bastin de wedstrijd. Voor Bastin wacht in de halve finale Thomas.

Milan Joorse mocht in zijn eerste partij aantreden tegen Jack Burrow uit Lancaster. Het werd een zware wedstrijd en Milan moest alle zeilen bijzetten om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Met een winst in drie games stroomde Milan door naar de 2de ronde waar Bent Meyer uit Rendsburg op hem wachtte. Ondanks de inzet van Milan won Bent in twee games de wedstrijd.

Ook Sander Verschoor mocht in de eerste ronde aantreden tegen iemand uit Lancaster. Chris Belmont speelde zeker niet slecht maar, de niet fitte, Sander was gewoon beter. In de tweede ronde wachtte Kristen Elmbaek uit Aalborg. Het werd een zware wedstrijd en uiteindelijk te zwaar voor Sander. De eerste game ging nipt naar Chris en de tweede ging in de verlening naar Sander. De wedstrijd had zijn tol inmiddels geëist en helaas moest Sander in de derde game bij een stand van 10-11 opgeven.

Openingsceremonie

Bij de Youth Games hoort een openingsceremonie. De opbouw is altijd wel gelijk. Wat formele toespraken van de organisatie en burgemeester, het afleggen van de eed en het ontsteken van de vlam zijn de vast elementen. Daar omheen zit was entertainment. Vanwege het weer, of beter gezegd de verwachte regen, zal de opening binnen zijn.

Avondeten

Als één van de weinig moet de organisatie voor ons het avondeten regelen. Voor vanavond hebben ze McDonalds geregeld. Vinden de spelers wel leuk maar of het echt gezond is....

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Lancaster 2013; finales in het meisjes en jongensenkel! ↑”)