Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Lancaster 2013; het gemengd dubbel, wederom een finale!

Op de derde dag van de International Youth Games 2013 staat het gemengd dubbel op het programma. Een dag ook dat Almere ' ontwikkelingshulp' gaf aan Lancaster.

Net als gisteren bij het dubbelspel werden de wedstrijden in de poule gespeeld in twee games. Het blijft wennen en Dylan Rantong mag nu al worden gekroond tot pechtvogel van het toernooi! Het was ook de dag dat Almere ontwikkelingshulp gaf aan Lancaster door Feng Groothuijse en Stephanie Pietersz uit te lenen aan Lancaster.

Poule wedstrijden

In groep 1 speelde Sander Verschoor en Daisy Pietersz. Ook actief in deze groep was Feng die met Greg speelde uit Lancaster. De sterkste tegenstander in deze poule kwam uit Aalborg. Martin / Mathilde wonnen alle games en gingen dan ook zeer overtuigend door naar de kwartfinale. Om de tweede plaats ging het tussen het echte Almeerse Koppel en de duo Koppel. In een rechtstreeks duel won het gelegenheidskoppel. Hierbij moet worden opgemerkt dat de tweede game heel close was (21-20), was de score in de tweede game andersom geweest dan zouden Sander / Daisy naar de kwart finale zijn gegaan!

In groep 2 zaten namens Almere Milan Joorse en Yu Mei Groothuijse. Ze troffen het zeker niet met drie zeer sterke koppels uit Rensburg en Aalborg. Er zat daarnaast een koppel in uit Lancaster. Zoals al vaker gezien tijdens de Youth Games zijn de Engelsen best goed in de mix. Dat moesten Milan en Yu Mei helaas ook ondervinden.

In groep 3 moesten Judith van Cruchten en Thomas Sibbald de eer hoog houden. Ze deden precies wat van ze verwacht werd. Ondanks de toch ook sterke koppels uit Aalborg en Rendsburg wonnen ze alles met overtuiging. Hiermee stroomde ze door naar de kwartfinale.

In groep 4 had Almere wederom 1,5 koppel. Stephanie Pietersz speelde samen met de ' beste' heer van Lancaster, Robert. Ze deden dat zeer voorvarend en ze wonnen dan ook zeven van de acht games en gaan daarmee als eerste door naar de kwartfinale. In dezelfde poule speelde ook Tessa Delforno met Dylan Rantong. In de eerste wedstrijd verloren ze met 14-21 11-21 van het gelegenheidskoppel. Achteraf kun je zeggen dat ze het daar wellicht hebben laten liggen. Ze eindigde namelijk gedeelt tweede en dus moesten de punten de doorslag geven. Uiteindelijk kwamen Dylan / Tessa 1 punt te kort voor de kwartfinale. Het is de tweede achtereenvolgende dag dat Dylan wordt uitgeschakeld op 1 punt. Met recht een pechvogel!

Kwartfinale

In de drie van vier kwartfinales stonden Almeerders op de baan. Thomas en Judith mochten aantreden tegen Stephan / Julie (Aalborg) die op een punt Dylan en Tessa hadden uitgeschakeld. Namens hun namen Thomas en Judith sportief revanch en de halve finale was daarmee bereikt.

De twee gelegenheidskoppels hadden het veel lastiger. Beide verloren hun kwartfinale in twee games van koppels uit Rendsburg. Zeker Stephanie en Robert hadden een kans maar verloren de eerste game in de verlenging. Met het verlies van beide gelegenheidskoppels hield het ' ontwikkelingshulp' aan Lancaster op.

Halve finale

In de halve finale moesten Judith en Thomas aantreden tegen twee bekende; Mathilde en Martin uit Aalborg. Een finale waardige tegenstander! Dat zou ook wel blijken tijdens de wedstrijd. In de eerste game gingen Thomas / Judith goed uit de startblokken en namen een voorsprong van 11-6. De Denen kwamen puntje voor puntje dichterbij. Ondanks twee game point pakte de Denen de game met 24-22. In de tweede game gingen de Denen snel van start en bij een stand van 11-4 gaven weinig nog voor de kansen van Thomas / Judith. Een paar onnodige fouten van de Denen en een paar uitstekende punten brachten de spanning weer terug en met 21-17 ging de tweede naar Thomas / Judith. De derde game moest de beslissing brengen. Het ging lang gelijk op maar op het juiste momentje kwam er een klein gaatje. De Denen moesten forceren maar Thomas / Judith hielden stand. Met 21-16 werd de wedstrijd gewonnen en wacht morgen de finale tegen Adrian / Carina uit Rendsburg.

Avond

Net als gisteren eten we vandaag weer op de kostschool. Gelet op het prima eten gisteren hebben we er alle vertrouwen in dat het vanavond ook prima zal zijn. Daarna is er voor de deelnemers de disco waar de begeleiders uiteraard niet welkom zijn. Die gaan hun eigen feestje vieren.

Finales

Morgen staan de finales op het programma. Hierin is Almere goed vertegenwoordigd. Thomas Sibbald speelt het jongensenkel en gemengddubbel finale, het gemengd dubbel speelt hij met Judith van Cruchten die daarnaast met Feng Groothuijse ook in het meisjesdubbel finale staat. Bovendien speelt Feng het meisjesenkel finale. Kortom in vier van de vijf finales staat een Almeerder. Daarnaast staat Stephanie Pietersz in de ' plaatsingsfinale' van het meisjesenkel.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Max op 25-07-2013 om 21:26 uur

  Beste Almeerders,

  Veel succes in de finales.
  Stephan bedankt voor de leuke verslagen, zo blijven we goed op de hoogte van jullie prestaties.

  Groeten Familie Sibbald

 2. Jeannette op 25-07-2013 om 23:04 uur

  Super leuk om de verslagen iedere dag te lezen Stephan!
  Ik wens alle almeerse finalisten heel veel succes toe!!

 3. marijke mostert op 26-07-2013 om 00:15 uur

  Ik vind je verslagen heel gezellig om te lezen Stephan ,maar ook wat de jeugd van de toekomst ons in de toekomst te bieden heeft.Toppie.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Lancaster 2013; het gemengd dubbel, wederom een finale! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)