Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Lancaster 2013; Prijzendag, 3 GOUD, 2 ZILVER en 3 BRONS

Op de laatste dag van de International Youth Games 2013 heeft Almere 3 GOUDEN, 2 ZILVEREN en 3 BRONZEN medailles behaald. In zeer spannende, hoogstaande en enerverende finales viel er veel te genieten voor de badmintonliefhebber.

Jongensenkel

In de finale van het jongensenkel moest Thomas Sibbald spelen tegen Adrian Scheffler uit Rendsburg. Een wedstrijd tussen een fysiek sterke Duitser tegenover de snellere en technischvaardige Thomas. Het werd een ware thriller. In de eerste game speelde Adrian aggressief en met veel kracht. Thomas kwam duidelijk niet in zijn spel en maakte veel fouten. Met 21-13 voor Adrian leek een verrassing in de maak. Thomas bleef knokken en probeerde zichzelf in de wedstrijd te krijgen. Dat lukte ook en de tweede ging met 21-17 naar Thomas. De derde moest de beslissing brengen. Adrian leek zijn krachten al voor het grootste gedeelte verbruikt te hebben en Thomas had de hele game een kleine voorsprong. Bij 20-17 was daar het eerste matchpoint. Met alle kracht welke Adrian nog had werd het toch nog 20-20 en werd het toch nog billenknijpen. Op het juiste moment was Thomas weer bij de les, 22-20 en daarmee was het eerste GOUD binnen.

Meisjesenkel

In het meisjesenkel moest Feng Groothuijse spelen tegen Emilie Aalesrup uit Aalborg. Ook dit zou een zware wedstrijd worden. In de eerste game was Emilie steeds een stapje sneller, feller en nauwkeuriger. Met 21-16 won de Deense de game. Feng liet in de tweede game zien dat ze een echte vechtster is en kwam goed in de wedstrijd terug. Met 21-14 won ze met overtuiging de tweede game. Ook hier moest een derde game de beslissing brengen. Feng ging door waar ze was geeindigd in de tweede game en door vermoeidheid was de scherpte er bij Emilie er wel vanaf. Met 21-10 won Feng overtuigend de game en daarmee was het tweede GOUD binnen!

In de plaatsingsfinale moest Stephanie Pietersz aantreden tegen de op master niveau speelende Maria Kristensen uit Aalborg. Je krjigt soms het idee dat de Denen bewust een topspeler in de plaatsingsgroep laten spelen. Je komt in de plaatsingsgroep als je in de eerste ronde hebt verloren. Stephanie had in de eerste ronde de pech dat ze tegen de titelverdedigster, en eveneens master spelende, Mathilde Bergen had verloren. Het verlies van Maria was verrassender. Stephanie liet zich er echter niet van de wijs brengen . Ze speelde de hele week al goed en in deze finale liet ze zien dat ze onze troef is voor volgend jaar. Gedicideerd en overtuigend won Stephanie het GOUD met 21-12 21-11 en dat mag met recht een hele goede prestatie genoemd worden.

Naast bovengenoemde gouden medailles won Judith van Cruchten BRONS in het hoofdtoernooi en Tesse Delforno / Yu Mei Groothuijse BRONS in het plaatsingstoernooi.

Meisjesdubbel

In het meisjesdubbel wachtte Feng Groothuijse en Judith van Cruchten de zware wedstrijd tegen Maria Kristensen / Mathilde Bergen uit Aalborg. Beide teams zijn geen onbekende voor elkaar en de vorige edities wonnen de Denen. Tijd voor een revanch! Hoewel de intenties goed waren speelde de beide Denen vandaag simpelweg beter. Uiteindelijk dus ZILVER voor de beide Almeerders.

Gemengddubbel

In de finale van het gemengddubbel moesten Thomas Sibbald en Judith van Cruchten spelen tegen Adrian Scheffler en Carina Hingst uit Aalborg. De eerste game ging gelijk op met een close finish voor Thomas / Judith 21-19. De tweede game (14-21) en de derde game (9-21) gingen de Duitsers steeds beter spelen en speelde beide Almeerders steeds meer tegen zichzelf. Van jezelf winnen is misschien nog wel moeilijker dan van je tegenstander en dat lukte Thomas / Judith ook niet. Uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met ZILVER. Met deze overwinning mag Adrian Scheffler, misschien wel verrassend, zich de speler van het toernooi noemen met tweemaal goud en eenmaal zilver.

Medaillespiegel

STAD GOUD ZILVER BRONS
Almere 3 2 3
Rendsburg 2 1 4
Aalborg 1 4 6
Lancaster 1 0 1

Sluitingsceremonie

Iedereen heeft het ontzettend naar de zin gehad.

Wat nog rest is de sluitingsceremonie en dan zitten de International Youth Games Lancaster 2013 erop. Morgen de busreis, met een verwachte aankomsttijd van 21.00 uur, naar huis. Dit zal echter sterk afhangen hoe druk het is bij de trein.

Tot ziens bij de International Youth Games Almere 2014!

De International Youth Games Almere 2014 zal worden gehouden van 13-18 juli 2014. Iedereen geboren in 1998, 1999 en 2000 mag hieraan meedoen. We rekenen op veel spelers!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 26-07-2013 om 17:56 uur

    De prijswinnaars van harte gefeliciteerd. De BVA-traditie van de gouddelvers is hiermede in stand gehouden.

  2. Jeannette op 26-07-2013 om 18:21 uur

    Iedereen gefeliciteerd met jullie prijzen!!
    Op naar de youthgames van 2014.
    De logeerbedden staan (bij wijze van spreken) al klaar Stephan Melein ;))

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Lancaster 2013; Prijzendag, 3 GOUD, 2 ZILVER en 3 BRONS ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)