Badminton Vereniging Almere

BVA jeugdteambuilding: een spetterend begin van het seizoen!

Afgelopen zondag was de BVA hal en de directe omgeving ervan het toneel van een heuse jeugd teambuilding dag. Dankzij een geweldige opkomst van 70 jeugdspelers, prima weer, een heleboel water en de nodige vrijwilligers werd het een meer dan geslaagde teambuildingsdag.

Voor de organiserende jeugdcommissie was deze dag een primeur die min of meer verplicht was gesteld voor alle jeugd competitiespelers. Ook andere spelers werd de mogelijkheid geboden om mee te doen, alleen of als team. Zo kort op de vakanties en erg vroeg in het seizoen was het alleen de vraag of al die 15 nieuwbakken teams enigszins compleet voor de dag konden komen.

Het aantal van zeventig deelnemers was daarop een duidelijk antwoord. Alleen de J1 schitterde door afwezigheid, maar de meeste teams waren compleet aanwezig. Met de tien niet-competitiespelers werden een paar teams aangevuld en nog twee extra teams geformeerd. Op negen verschillende onderdelen werden de teams aan de tand gevoeld op het vlak van samenwerken, inzet, fysieke inspanning en de onderlinge funfactor.

Zo moesten er vragen beantwoord worden over je eigen teamleden (de uitslag hiervan komt over een week…. én met een verrassing), werd er hevig gesleept en gerold met autobanden, werden er tot wel 100 shuttles in een kwartier door de hal gegooid en gelopen, moesten de spelers elkaar schminken, van genummerde baksteen naar genummerde baksteen laten lopen, geblinddoekt gidsen over een parcours en moest er zelfs gerekend worden met een jeu-de-boule bal in een zandbak. Maar de absolute toppers waren toch de onderdelen waar water bij te pas kwam.

Met een kruiwagen een teamgenoot met een bak water over een parcours sjouwen leverde menigeen al een nat pak op, maar bij het sponzen overgooien hield niemand het meer droog. Inmiddels zullen de meeste spelers en sommige ouders en begeleiders wel weer opgedroogd zijn. Minpunt was de hersenschudding die Nathan heeft overgehouden aan zijn poging om het Michelin mannetje letterlijk na te doen. Na een ziekenhuisbezoekje leek de schade mee te vallen, al zal hij een ander gevoel aan de dag hebben overgehouden dan de meesten.

De lange maar gezellige dag werd afgesloten met de conclusie dat dit zeker voor herhaling vatbaar is en dat de gekozen formule genoeg mogelijkheden tot sleutelen en variatie biedt. Na een groepsfoto voor de hal en een welverdiend ijsje werd er door menigeen nog lang nagepraat over deze spetterende dag. De foto’s spreken voor zich en de overige foto’s plaatsen we binnen een paar weken in de galerij op de site.

Reageer op dit bericht (“BVA jeugdteambuilding: een spetterend begin van het seizoen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)