Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere leidt de dans in de eredivisie badminton

AMSTERDAM/ROOSTEREN / ABEL IWEMA - Het dubbel competitieweekend voor Dekker Almere heeft twee keer een 2-6 overwinning opgeleverd. Daardoor staat de ploeg uit Almere nadrukkelijk eerste in de stand van de eredivisie badminton.

Tegen BV Slotermeer werd het zaterdagavond 2-6 . Zondag evenaarde Dekker die score tegen Roosterse BC. Tevreden gezichten bij Dekker maar geheel soepel ging het toch niet.

Zaterdagavond werd bijvoorbeeld twee keer een partij uit handen gegeven. Dave Khodabux en Stephan Branderhorst waren de verliezers in een spannende wedstrijd tegen Hans van Os en Ralph Starren met 21-17, 29-30 en 21-17. Dat was een teleurstelling. ,,Sowieso was Dave niet in goede doen dit weekend”, vond coach Eric Staats. ,, Als de Bux niet okay is, lijdt het hele team daaronder”, meent Staats.

Omdat Saber Afif ook zijn enkel verloor, leverde Dekker Almere al twee punten in. ,,Justin Teeuwen speelde dit weekend net als Alex Vlaar in België, dus ik moest een beetje improviseren”, gaf Eric Staats zijn dilemma’s aan.

Na die twee verliespunten herpakte Dekker zich. De overige partijen gingen wel met wat spanning maar toch overtuigend naar de badmintonners uit Almere. Met name nieuweling Georgy van Soerland deed het goed. Zij won met 14-21 en 15-21 van Raquel Hamphris. Omdat Stephan Branderhorst ook een narrow escape had tegen Hans van Os was de buit binnen.

,,We laten ook zondag punten liggen. Ik moet mijn team echter wel een compliment geven want op mentaliteit trekken we de wedstrijd over de streep”, complimenteerde Staats zijn team.

Dat klopte. Dekker had zondag een lastig karwei. Tamara van der Hoeve en Manon Sibbald verloren hun partijen. Die twee verliespartijen werden gecompenseerd door overtuigende overwinningen van Stephan Branderhorst en Saber Afif en alle dubbels. ,,Er is nog werk aan de winkel maar we trekken deze wedstrijden op mentaliteit naar ons toe”, was coach Eric Staats tevreden.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere leidt de dans in de eredivisie badminton ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)