Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere maximale winst

Dekker Almere heeft zaterdagavond 7 september 2013 in Sportcomplex Carl Dekker met 8-0 gewonnen van The Flying Shuttle uit Barendrecht. De gastheren en -dames waren oppermachtig en alleen Manon Sibbald moest in haar single een game afstaan. Het was een drukte van belang in de Carltonzaal en de zeker 150 toeschouwers, waaronder veel jeugdleden, hebben zich uitermate vermaakt.

Trainer-coach Erik Staats beschikt dit seizoen over een brede selectie, waaronder een paar jonge talentvolle spelers en op de afwezige Engelse Fontaine Chapman na, kregen alle spelers speelminuten. Staats vond het voor de wedstrijd tegen TFS Barendrecht niet nodig om de Engelse te laten invliegen en dat bleek goed gezien.

In de mannendubbel speelden Dave Khodabux en Alex Vlaar tegen Rick Janssen en Ruben Kweekel. Vlaar heeft na een intensieve trainingsstage in Bulgarije mooie resultaten neergezet en de beloning was er naar. Een mannendubbel spelen met leermeester en teamcaptain Dave Khodabux. Het werd een eenvoudige overwinning voor de Almeerse mannen met 21-9 en 21-18

Dit bestand bestaat niet

In de vrouwendubbel zagen we de ervaren en technisch zeer begaafde Yvonne Sie samen met Cheryl Seinen aantreden tegen Pascalle van Nielen-Jansen met Kristey Latukolan. De jonge Seinen heeft zich vorig seizoen nadrukkelijk gemanifesteerd en lijkt een vaste plek veroverd te hebben in Dekker Almere. Sie en Seinen wonnen de vrouwendubbel met 21-11 en 21-10.

Dit bestand bestaat niet

Justin Teeuwen speelde zijn eerste officiele wedstrijd voor Dekker Almere tegen Bart Strijbosch. Aanvankelijk kon Strijbosch in de eerste game nog bijblijven, maar Teeuwen liep uiteindelijk toch weg van Strijbosch en won met 21-16. In de tweede game liet Teeuwen zien dat hij een groot talent is. Subtiel spel wisselde hij af met een dodelijke smash en zo stond er al gauw 21-7 op het fraaie Wisis-scorebord.

Manon Sibbald had als opponent Pascalle van Nielen-Janssen en die was zeer terecht van plan haar huid zo duur mogelijk te verkopen en dat deed ze dan ook, waarbij ze tot het gaatje ging.
Sibbald won de eerste game met 21-16 en verspeelde vervolgens een zeker lijkende winst in de tweede game alsnog met 19-21. De derde game herpakte Sibbald zich en won zij met 21-15.

De 15-jarige Tamara van der Hoeven, uitgeroepen tijdens de Carlton Eredivisie Kick Off tot talent van het vorig seizoen, speelde ook haar eerste officiele wedstrijd voor Dekker Almere en dat deed zij gretig. Haar tegenstandster Sandy Bommeleijn had onvoldoende antwoord op het slagenarsenaal van Van der Hoeven en met tweemaal 21-12 was de winst voor het Almeerse talent.

De zeer fit ogende shuttlevirtuoos Stephan Branderhorst was overduidelijk sterker dan Ruben Kweekel en dat was te zien aan de uitslag, 21-5 en 21-10.

Dave Khodabux en Cheryl Seinen speelden tegen Bart Strijbosch en Kristey Latukolan het eerste gemend dubbel en met 21-11 en 21-7 waren de Barendrechters een makkelijke prooi voor de Almeerders.

Saber Afif en Yvonne Sie namen de tweede mix voor hun rekening tegen Rick Janssen en Sandy Bommeleijn. Saber liet zien ook uitstekend te kunnen mixen, freewheelend wonnen zij met 21-10 en 21-17 en daarmede werd de eindstand in deze wedstrijd bepaald op 8-0 voor Dekker Almere.

Een prima start van Dekker Almere van de competitie 2013/2014, maar één ding is zeker, er volgen nog veel wedstrijden waarbij de tegenstanders van een ander kaliber zullen zijn dan het, door het vertrek van bepalende spelers, verzwakte TFS Barendrecht.

De overige uitslagen en stand in de eredivisie

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere maximale winst ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)