Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere tegen Duinwijck, een badmintonthriller

Dekker Almere en Duinwijck hebben er zaterdagavond 28 september 2013 in Sportcomplex Carl Dekker en badmintonthriller van gemaakt. Dit ongetwijfeld tot het genoegen van de vele toeschouwers. Het werd uiteindelijk 4-4, maar het had net zo goed 6-2 of 2-6 kunnen zijn. Zo dicht lag het allemaal bij elkaar.

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst wonnen in twee games nipt van Jerry Natenstedt en Jelle Kelderhuis in een partrij die gelijk op ging (22-20 en 21-19).

Manon Sibbald en Yvonne Sie haalden alles uit de kast tegen Akvile Stapusaityte en de Schotse Caitlin Pringle, maar het was net niet voldoende, want het Duinwijckduo ging er met de winst vandoor (19-21 en 18-21).

De Engelse Fontaine Chapman debuteerde voor Dekker Almere tegen de Litouwse Akvile Stapusaityte. Met 17-21 en 22-24 was Stapusityte de Engelse dame in Almeerse dienst net de baas.

Dit bestand bestaat niet

Saber Afif trof de Fin Iikka Heino en deze Fin kan zonder meer als een aanwinst voor de Carlton Eredivisie worden beschouwd. Afif won de eerste game met 24-22, Heino de tweede met 21-12. Op naar de derde game waarin Afif een achterstand weg werkte en zelf op game- en matchpoint kwam met 20-18. Toch won Heino met 22-20.

En zo keek Dekker Almere halverwege de partijen tegen een 1-3 achterstand aan en de Almeerse supporters maakten zich behoorlijk zenuwachtig. De Duinwijcksupporters waren vanzelfsprekend in een opperbeste stemming.

Stephan Branderhorst had de niet eenvoudige taak om in zijn single te winnen van Jerry Natenstedt. En Natenstedt is lastig te bespelen, want hij heeft alles. Nou ja, bijna alles. Branderhorst won de eerste game met 21-17, verloor de tweede met 9-21, maar Branderhorst stond er weer in de derde. Aanvankelijk keek Branderhorst tegen een achterstand aan, maar aan het eind van de derde game gaf de shuttlevirtuoos, die aanmerkelijk beter speelt dan het vorig seizoen, vol gas en won opnieuw met 21-17.

Manon Sibbald vocht tegen Dorien Lips een heroische strijd. Lips won de eerste game met 20-22, Sibbald de tweede met 21-12, maar de derde game was ook voor Sibbald met 21-17 en daarmede werd de tussenstand in de wedstrijd 3-3.

Dave Khodabux speelde de mix met Georgy van Soerland, die aan haar tweede badmintonjeugd lijkt te zijn begonnen. De tegenstanders waren Jelle Kelderhuis en Dorien Lips en dit was in feite de enige partij in de wedstrijd waarin de winnaars overduidelijk sterker waren. En de winnaars waren De Buks met Van Soerland met de cijfers 21-12 en 21-11. En zo was de 1-3 achterstand omgebogen tot een 4-3 voorsprong.

Saber Afif en Yvonne Sie konden Dekker Almere alsnog de winst bezorgen, maar zij verzuimden dit. Iikka Heino en Caitlin Pringle wonnen de eerste game met 13-21 en de tweede met 22-24, waarbij dient te worden opgemerkt dat het Almeerse duo in de tweede game een voorsprong verspeelde van 20-18.

Al met al een heerlijk avondje badminton en met de uitslag kon een ieder leven.

Jammer was dat één van de scheidsen dit heerlijke avondje een smet bezorgde. In de partij Afif tegen Heino tuinde de scheids in een oude truc. De assistent-coach van Duinwijck sprong bij game- en matchpoint als een volleerd acteur luid schreeuwend op en riep "uit". De lijnrechter, die het de hele partij uitstekend deed, gaf aan dat de shuttle in was, maar de scheids meende de lijnrechter op dit cruciale punt te moeten overrulen. En de scheids kon het nooit gezien hebben, want zijn uitzicht op de shuttle werd belemmerd door Heino. Ook de referee was bepaald niet gelukkig met de beslissing van de scheidsrechter, maar de referee gaf aan er niets aan te kunnen doen.

BC Amersfoort won met 8-0 van Barendrecht en Dekker Almere en BC Amersfoort gaan nu na vier wedstrijden aan kop met 24 punten. Volgende week reist Dekker Almere af naar medekoploper Amersfoort.

Carlton

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. teus op 29-09-2013 om 18:39 uur

  Inderdaad een heerlijk avondje badminton, Team 1 bedankt

  Teus

 2. Henk Staats op 30-09-2013 om 09:44 uur

  Prachtige foto's te zien gemaakt door Alex van Zaanen op http://zaanenalbums.homeip.net/2013/almere_duinwijck/#almere_duinwijck_2013_02b4413.jpg

  De foto's van Danny volgen nog op onze site.

 3. Roland op 30-09-2013 om 14:47 uur

  Beste Henk,

  kleine correctie : Niet Jerry maar Jelle Kelderhuis speelde de mix.
  Voor de rest een enerverende badmintonavond.

  Roland

 4. Henk Staats op 30-09-2013 om 20:05 uur

  Heb ik aangepast.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere tegen Duinwijck, een badmintonthriller ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)