Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint uit met 6-2 van Slotermeer

Dekker Almere heeft zaterdagavond 21 september 2013 in de Amsterdamse Ookmeerhal in de Carlton Eredivisie met 6-2 gewonnen van Slotermeer. Het was bepaald geen walk-over voor de Almeerders, die het moesten doen zonder Justin Teeuwen en Alex Vlaar wegens toernooiverplichtingen en de geblesseerde Cheryl Seinen.

Carlton

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst openden de wedstrijd tegen Ralph Starren en Hans van Os. Het was een leuke partij, waarbij de eerste game voor Slotermeer was met 21-17 en de tweede game met 29-30 voor Dekker Almere. In de derde game was het opnieuw 21-17 voor Slotermeer

In het vrouwendubbel waren Yvonne Sie en Manon Sibbald de bovenliggende partij tegen Jasmijn Manenschijn en Raquel Humphris. Het werd 15-21 en 7-21 voor Dekker Almere.

Dit bestand bestaat niet

Saber Afif en Léon Nottelman maakten er een mooi singlepartij van, die uiteindelijk gewonnen werd door Nottelman met 21-18, 18-21 en 21-15 en zo keek Dekker Almere tegen een 2-1 achterstand aan.

De stand werd snel gelijkgetrokken door Manon Sibbald die Jessica Ottenhof in de eerste game geen kans gaf (13-21), maar in de tweede game toch echt vol aan de bak moest, want Ottenhof was niet van plan zich over te geven. Uiteindelijk won Sibbald toch met 20-22.

Georgy van Soerland debuteerde in Dekker Almere en liet zien op eredivisieniveau nog heel goed mee te kunnen, want zij won met 14-21 en 15-21 van Raquel Humphris.

Stephan Branderhorst speelde tegen Hans van Os en Branderhorst nam een forse voorsprong in de eerste game. Het werd toch nog spannend, want Van Os kwam terug tot 20-20, maar Branderhorst won alsnog nipt met 22-20. In de tweede game deden de mannen niet veel voor elkaar onder, maar Branderhorst was met 18-21 toch de sterkste.

Saber Afif en Yvonne Sie speelden een prima eerste game in het gemengd dubbel tegen Léon Nottelman en Jasmijn Manenschijn (15-21). In de tweede game ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk maakten de Almeerders met 17-21 een eind aan de tweede game.

Dave Khodabux en Georgy van Soerland namen het in het gemengd dubbel op tegen Ralph Starren en Jessica Ottenhof. Dat werd een spannende pot. De eerste game was met 16-21 voor het Almeerse duo, de tweede game was met 21-14 voor het Slotermeerduo. In de derde game ging het gelijk op met veel fouten aan beide kanten. Het Almeerse koppel trok echter de winst met 17-21 naar zich toe en zo werd in de wedstrijd een 2-1 achterstand omgebogen naar een 2-6 winst.

Vanmiddag reizen de Almeerders af naar het Limburgse Roosteren waar de tweede wedstrijd van dit weekend op het programma staat.

De overige wedstrijden van vanmiddag en de huidige stand

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint uit met 6-2 van Slotermeer ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)