Badminton Vereniging Almere

Wedstrijdverslag invallers team 16

Omdat het originele team 16 het gebruikelijke trainingskamp op de Canarische Eilanden aan het afwerken waren onder het genot van hartverwarmende drankjes op het strand waren we met 4 goedwillende invallers afgereisd naar het pittoreske Kortenhoef.

Wij moesten helaas de ondersteuning van de standaard shirtsponsor van team 16 ontberen, maar we waren vastbesloten om de tegenstanders een poepje te laten ruiken.

Wie waren dan die invallers? Nou dat waren 4 onverschrokkenen: 2 stuks uit Almere stad en 2 stuks uit het pittoreske dorp Almere Haven aan de andere kant van de A6 gelegen.

De dames bestonden uit de onverschrokken JoJo's: Jolanda Kuiter en Jolanda van Balen Walters. De heren kwamen uit het heersende recreanten clubkampioenskoppel Dasvie Soemantri en Ronald Schalk.

We misten op de vroege zondagochtend (9:45uur) helaas de massale suppporterschare die normaal zijn voor team 16, maar de tegenstanders hadden ook geen supporters dus wat dat betreft begonnen we gelijk (met 0-0). Wel zo eerlijk.

De eerste wedstrijd was uiteraard de herendubbel. Dasvie en Ronald gingen enthousiast van start maar kwamen al snel tot de conclusie dat trage shuttles en de lichtval in de hal wel even lastig was op de vroege zondagochtend. Ze moesten dus even acclimatiseren. De eerste game werd kansloos verloren met 21-10. Gelukkig na de wissel konden ze van de goede kant spelen en waren ze aan de trage shuttle gewend. De tweede game ging gemakkelijk in 12-21. Ze moesten nu nog even de derde game winnen, Dat ging eigenlijk wel makkelijker dan de 16-21 doet vermoeden. Het eerste punt was binnen: 0-1.

Oh ja we konden helaas maar op 1 baan spelen en dus het ging allemaal wel lang duren, we zouden in totaal 4x 3-setters spelen.

Toen was het tijd tijd voor de onverschrokken JoJo's. De tegenstanders bestonden uit een sterke en iets minder sterke dame. Ze werden eigenlijk probleemloos met 17-21 en 13-21 aan de kant gezet. Dat resulteerde in 0-2. Via SMS reageeerde team 16 op trainingskamp (ehh strand) enthousiast.

Via een ingenieus bedacht plan hadden we de taktiek bedacht voor de verdere opstelling, maar die bleek toch anders uit te pakken.

Dasvie begon als regerend recreantenkampioen singles de heren 1 wedstrijd. De eerste game werd zwaarbevochten 20-22 voor Dasvie. Bij de tweede game stond Dasvie aan de lastiger kant van de baan en kreeg de (trage) shuttle niet meer lekker achterin, Dit ondanks inzet van het racket van Dasvie's dochter. In de derde set toch maar
teruggegrepen op het eigen racket, helaas hielp het niet en het werd 21-13. De tussenstand was dus 1-2

Daarna kwam de eerste dames enkel. Jo(landa) Kuiter kwam in actie. Dit liep eigenlijk verrast makkelijk. Met 13-21 en 19-21 werd de eerste dame probleemloos opzij geschoven. Tussenstand 1-3.

Daarna kwam 3-game Ronald in actie. Ronald's reputatie is dat hij singles in 3 games moet spelen en dit keer was weer geen uitzondering. De eerste game ging gelijk op, bij 23-23 was er een twijfelachtige let-bal en de game ging helaas met 25-23 verloren. Ronald had vooraf al aangekondigd dat singles in 3-en ging dus er was nog kans. Ronald startte sterk en sloeg de tegenstander makkelijk met 13-21 in de tweede game van het veld. Pfff in de derde game ging Ronald de tegenstander echt slopen: 10-21. De tegenstander kon echt niet meer en dat is in verder verloop wel uitgekomen. Dat bracht de tussenstand op 1-4 en hadden we al een gelijkspel afgedwongen, maar we roken bloed!

De VE2 kwam er aan en Jo(landa van Balen Walter) mocht in actie komen. Ronald begon hem te knijpen qua tijd want hij moest nog flink aan de bak thuis om een BBQ te organiseren dus Jolanda maakte korte metten met de tegenstandser: 9-21 en 4-21. Dus de winst was binnen 1-5, maar we wilden meer.

Door onze taktische opstelling hadden we Jolanda van Balen Walter en Ronald Schalk op de sterkste heer laten mixen, echter was daar het vuur van gedoofd, dit werd een makkelijke 14-21 10-21 overwinning. We stonden 1-6.

Als laatste mochten Jolanda Kuiter en Dasvie Soemantrie aan de bak. De goed opelettende lezer weet dat er nog een 3 gamer moet zijn en dit was hem dus. de eerste game speelden Jolanda en Dasvie niet hun eigen spel en verloren met 21-17. Pff dat viel tegen. Na een oppeppende speech ging de 2e game van start. Met hangen en wurgen werd deze met 21-23 gewonnen. De derde game werd een formaliteit omdat de heer nu echt gesloopt was: 11-21. Dit resulteerde in een 1-7 overwinning.

Al met al een goede campagne van de invallers. Dasvie heeft echt waar voor zijn geld gegeven met 3 3-setters. Dit moet team 16 in de race houden voor de koppositie.

Jolanda, Jolanda, Dasvie & Ronald

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jolanda op 16-09-2013 om 19:14 uur

  Geweldig verslag van een sportieve en gezellige zondag Ronald! Ik hoop dat je BBQ-voorbereidingen nog gelukt zijn in de korte tijd die je nog had...?! Als we volgend jaar wéér niet mee mogen op trainingskamp met team 16, zullen we dan maar weer afspreken met z'n vieren om in te vallen? Ik vond het erg gezellig!

 2. Cock op 16-09-2013 om 20:09 uur

  Tussen al onze sportonberingen door hebben wij dit fantastische verslag gelezen. Wat zijn wij blij dat jullie een tegenstander van dit formaat hebben geelimineerd. Wellicht was dit ons niet gelukt. Heel heel erg bedankt voor het invallen en we zien de verhalen tegemoet in de kantine
  Team 16 vanuit Lanzarote, proost

 3. Ronald Schalk op 16-09-2013 om 22:24 uur

  Graag gedaan! Gek genoeg staat op toernooi.nl dat Bas 1 wedstrijd heeft gespeeld ipv Dasvie: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=BE13DB93-2376-4BF7-B0BA-7735B76754D7&match=1355

 4. Henk Staats op 17-09-2013 om 19:25 uur

  Echt leuk!

 5. jolanda kuiter op 18-09-2013 om 12:19 uur

  Ja een leuk verslag hoor. Ik vond het ook erg gezellig. Voor herhaling vatbaar bedankt

Reageer op dit bericht (“Wedstrijdverslag invallers team 16 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)