Badminton Vereniging Almere

Almere een sportstad?

In AlmereSportMagazine was Klaas Wilting gastspreker. Ik heb de leuke collumn met toestemming overgenomen van AlmereSportMagazine.

Almere wil zich wel graag zo promoten. Een schitterende topsporthal. Helaas nog steeds niet gevuld met Almeerse topsport. Buitenpoorters, al dan niet binnengesponsord door de gemeente, zorgen voor top in de topsporthal. Straks misschien topschaatsen in de Icedome? Of gaat het Heerenveense Thialf uiteindelijk de vette kluif binnenhalen? Top volleybal en basketbal enige jaren terug ter ziele gegaan.

Top voetbal dan? Helaas Almere City, leidt eigenlijk al jaren een zieltogend bestaan onderin de kelder van de Jupiler League. Arie van Eijden, voorzitter van de raad van commissarissen, klaagde onlangs over de vele lege stoelen in het stadion. Ligt Almere City nog niet in de boezem van de Almeerders? Of komen Almeerders wel als het scorebord in het fraaie stadion positieve cijfers laat zien? Is er dan geen echte topsport in Almere. Natuurlijk wel. De Badminton Vereniging Almere heeft zich in de achterliggende jaren vanuit de kelder opgewerkt naar het hoogste niveau. Een vereniging die top in cultuur en structuur heeft samengebundeld en… ook waar gemaakt.

Moet sport wel altijd top zijn? Top in de zin van het hoogst haalbare? Natuurlijk niet. Sport is ook, het lekker tegen een balletje trappen of slaan en met je maten na afloop lekker nakletsen onder het genot van een versnapering. Samen sporten, tenminste, als het goed gaat, is sociaal en bindend. Sport kan ook eenzaam en toch prettig zijn. Zelf loop ik regelmatig in het prachtige bos van het Pampus Hout. Bezig met eigen lichaam en geest. Genietend van de prachtige omgeving. Helaas, spaarzaam zijn de lopers en fietsers die ik tegenkom. Net als de motorrijders onderling, zeggen ook wij elkaar, soms wel naar adem snakkend, vriendelijk gedag.

Almere heeft alles in zich om een echte sportstad te zijn. Maar de Almeerder bepaalt of het ook zo is. Een ieder heeft wel vlak bij huis een park of een bos om sportend aan het lichaam te werken. Volop vrij liggende fietspaden, die wel een onderhoudsbeurt verdienen, om ook tijdens het fietsen je achterwerk in het gareel te houden, maar toch ze zijn er. Het gaat niet altijd om top, het gaat om genieten, alleen of samen. Almere is voor mij een sportstad.

Klaas Wilting

Voor meer sportnieuws, kijk op http://almeresportmagazine.hetclubmagazine.nl/nl/magazine/category.html

Reageer op dit bericht (“Almere een sportstad? ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)