Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere deelt koppositie na winst

ALMERE/ABEL IWEMA - Dekker Almere heeft door een 6-2 overwinning op Van Zijderveld de positieve lijn in de competitie van de eredivisie doorgezet. Door de twee nederlagen in het dames en heren enkelspel van Dennis Steenland en Yvonne Hoogland gaven de Almeerders wel twee wedstrijdpunten weg.

,,Het is een voldongen feit dat je spelers mist. Dat hebben tegenstanders ook. Het kost ons punten. De vaste bezetting speelde echter goed”, haalde coach Erik Staats de winst uit de overwinning.

Opmerkelijk zaterdagavond was het spel van eerste dame Manon Sibbald. De achttienjarige Almeerse speelt buitengewoon goed en versloeg Linda Chen met 21-15 en 22-20. ,Ik ben duidelijk fysiek sterker als Linda en was meer gefocust”, vond Sibbald. ,,Ik heb hier een heel lekker gevoel over. Ik was beter in de slagvastheid en win gewoon”, was Sibbald zelfverzekerd over haar overwinning.

Na de snelle 4-0 voorsprong van Dekker Almere leek een walk over in de maak. De afwezigheid van Justin Teeuwen en Stephan Branderhorst was echter doorslaggevend voor het inleveren van de twee punten. Saber Afif kon zich manifesteren door een mooie overwinning en de beide gemengde dubbels gaven uiteindelijk de doorslag. ,,De winst van ons is dat ik zie dat Dave Khodabux heel langzaam weer op zijn goede niveau komt. Dat laat hij zien in de heren dubbel en de gemengd dubbel”, complimenteerde Staats zijn aanvoerder.

De ‘Bux’ won in het gemengd dubbel met Cheryl Seinen van Virgil Soeroredjo en Linda Chen met 21-11, 21-23 en 21-6. Dekker Almere deelt met 35 punten de koppositie met Amersfoort en Van Zundert VELO.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere deelt koppositie na winst ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)