Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint thuis met 6-2 van Van Zijderveld

Dekker Almere heeft zaterdagavond 19 oktober 2013 in Sportcomplex Carl Dekker met 6-2 gewonnen van het Amstelveense Van Zijderveld. Dekker Almere speelde met twee invallers, te weten Dennis Steenland en Yvonne Hoogland, want er waren nogal wat absenten, zoals Justin Teeuwen, Stephan Branderhorst, Alex Vlaar, Fontaine Chapman en Tamara van der Hoeven. Desondanks een mooie overwinning en Dekker Almere blijft koploper met 35 punten, maar nu wel gezamenlijk met Van Zundert Velo en BC Amersfoort. In theorie kan DKC daar morgen nog bij komen.

Dave Khodabux en Dennis Steenland waren in het mannendubbel met 21-16 en 21-14 te sterk voor Norbert van Barneveld en Marco den Haan. De winst voor het Almeerse duo is nooit in gevaar geweest.

Voor het vrouwendubbel van Yvonne Sie en Cheryl Seinen gold dat eveneens. Ellen Kooijman en Marielle van der Woerdt liepen achter de feiten aan in de eerste game (21-10). In de tweede game namen Kooijman en Van der Woerdt de leiding met 8-1, maar een in een iets hogere versnelling werd het al gauw toch weer 21-16 voor de Almeerders Sie en Seinen.

Saber Afif ondervond alleen in de eerste game serieuze tegenstand van Virgil Soeroredjo (21-18), maar in de tweede game was het gebeurd met Soeroredjo en won Afif gedecideerd(21-13).

Samenwerking

Manon Sibbald was in haar single in de eerste game Linda Chen met 21-15 de baas en in de tweede game nam Sibbald een 15-6 voorsprong om die vervolgens te verspelen en alsnog met 18-19 achter te komen. Uiteindelijk won Sibbald toch met 22-20, maar voor een aantal van de vele toeschouwers betekende het toch een extra pilletje onder de tong.

Yvonne Hoogland liet zich in de luren leggen door Marielle Van der Woerdt. Aan het slot van de eerste game gaf Hoogland een voorsprong uit handen en de ervaren Van der Woerdt pakte alsnog de wint met 18-21. Ook de tweede game was met 15-21 voor Van Zijderveld.

Dennis Steenland had alle eerdere ontmoetingen in de eerste divisie tegen Marco den Haan altijd gewonnen, maar nu speelde Steenland te gehaast en bracht Den Haan in zijn spel. Met 19-21 en 15-21 ging de winst naar Den Haan.

Saber Afif en Yvonne Sie wonnen in het gemengd dubbel de eerste game nipt van Norbert van Barneveld en Ellen Kooijman (22-20), maar in de tweede game kon er over het krachtsverschil geen enkel misverstand bestaan, gezien de uitslag van 21-10 in het voordeel van Dekker Almere.

Voor Dave Khodabux en Cheryl Seinen werd de eerste game te eenvoudig gewonnen van Virgil Soeroredjo en Linda Chen (21-11). In de tweede game leken de Almeerders wel iets minder geconcentreerd en ging de winst naar Van Zijderveld met 21-23. In de derde game waren De Buks en Seinen weer bij de les en werd het 21-6.

Ondanks de herfstvakantie zagen minimaal 100 toeschouwers Dekker Almere met 6-2 winnen van Van Zijderveld. Het was dus gezellig druk in Sportcomplex Carl Dekker en het arbitrale trio onder leiding van primus inter pares André de Wit liet geen steekje vallen.

Volgende week speelt Dekker Almere tegen medekoploper Van Zundert Velo. Leuker kunnen we het niet maken in de Carlton Eredivisie, zullen we maar zeggen.

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint thuis met 6-2 van Van Zijderveld ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)