Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere en Van Zundert Velo houden elkaar in evenwicht.

Dekker Almere heeft zaterdagavond 26 oktober 2013 in Wateringen gelijk gespeeld tegen Van Zundert Velo. Het was een sportieve spannende wedstrijd, waar terecht veel toeschouwers op af waren gekomen. Trainer-coach Erik Staats kon zich vinden in de uitslag, temeer daar het qua opstelling toch weer puzzelen was, want Justin Teeuwen vertoeft nog in Djakarta, Fontaine Chapman had familieverplichtingen en Manon Sibbald was geblesseerd. Invalster Georgy van Soerland viel in en 'de veterane' deed dat meer dan uitstekend.

Dit bestand bestaat niet

Yvonne Sie en Cheryl Seinen speelden het vrouwendubbel tegen Myke Halkema en Wendy Slaats. Het is toch altijd een heel bijzonder gezicht, de frêle technische Sie met de fanatieke Seinen met een loeiharde smash, tegen de Velodames, die er mogen zijn. In twee games trokken de Almeerse dames de winst naar zich toe.

Bij de mannen streden Dave Khodabux met aan zijn zijde Alex Vlaar tegen Russell Muns en Jim Middelburg. De eerste game stonden de Almeerders nog met 20-18 voor, maar zij wisten de game (22-20) niet te verzilveren. In de tweede game verspeelden De Buks en Vlaar een 16-11 voorsprong en ging ook de tweede game naar Van Zundert Velo. Hier lieten de Almeerse mannen duidelijk de winstkansen liggen.

Samenwerking

Tamara van der Hoeven deed het in de eerste game uitstekend tegen Lisa Malaihollo. Bij 17-16 was er even gedoe over een shuttle die eerst ingegeven werd in het voordeel van Van der Hoeven, maar toen toch weer uit. Vervolgens liep Malaiholle uit naar 21-16. In de tweede game speelde Malaihollo het professioneel uit met 21-12 en keek Dekker Almere tegen een 3-1 achterstand aan.

Saber Afif had met name in de eerste game niet veel in te brengen tegen Dicky Palyama, zeker niet toen Afif uitgleed en zich ernstig leek te blesseren. Gelukkkig viel het mee en kon hij de wedstrijd vervolgen maar de winst was voor Palyama.

Stephan Branderhorst speelde zijn single tegen Rikkert Suijkerland en voordat Suijkerland begreep wat er aan de hand was, stond hij al met 2-8 achter. En in feite kwam Suijkerland, tegen een bijna foutloos spelende Branderhorst, er niet meer aan te pas. In twee ruim gewonnen games was de partij voor Branderhorst.

Georgy van Soerland speelde tegen Wendy Slaats. Aanvankelijk kon Van Soerland Slaats niet van zich afschudden, maar in het tweede deel van de eerste game nam zij afstand van Slaats, die meer en meer frustie werd van de technische hoogstandjes van Van Soerland, want die heeft Van Soerland nu eenmaal standaard in huis. Het werd 16-21 voor Van Soerland. In de tweede game trok Van Soerland de winst eenvoudig naar zich toe met 10-21 en dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 3-3.

Saber Afif en Yvonne Sie troffen tegenover zich in de mix Lisa Malaiholle en Russel Muns. Dat was een heel spannende partij, waarbij de eerste game nipt gewonnen werd door het Almeerse duo dat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Ook de tweede game speelden de Almeerders het uitgekookt en wonnen zij eveneens nipt met 19-21. En zo kwam Dekker Almere op een 3-4 voorsprong.

In de andere gemengd dubbel konden Dave Khodabux en Cheryl Seinen het niet bolwerken tegen Myke Halkema en Jim Middelburg. De eerste game haalden de Almeerders nipt binnen. In de tweede game leek het de goede kant uit te gaan, maar een 2-6 voorsprong werd verspeeld en het stond zo maar 14-8 voor Van Zundert Velo. Toch kwamen de Almeerders nog terug tot 14-17, maar de winst in deze game was toch voor Van Zundert Velo. In de derde game was het Wateringse duo duidelijk beter dan de Almeerders en was de winst terecht voor Van Zundert Velo.

Een leuke wedstrijd met een wisselend scoreverloop. Van een 0-1 voorsprong voor Dekker Almere werd het 3-1 voor Van Zundert en vervolgens kwam Dekker Almere weer op een 3-4 voorsprong, om uiteindelijk 4-4 te spelen.

Dekker Almere verspeelde wel de koppositie in de Carlton Eredivisie. Aan kop gaat nu BC Amersfoort met 40 punten en vervolgens volgen Van Zundert Velo en Dekker Almere met 39 punten. De verwachting is dat DKC zondagmiddag ruim wint van de hekkensluiter TFS Barendrecht en dat DKC de koppositie overneemt van Amersfoort.

Zeg maar eens dat het niet spannend is in de Carlton Eredivisie. En volgende week de kraker Dekker Almere thuis in Sportcomplex Carl Dekker tegen DKC. De kaartjes zijn gratis voor dit komende badmintonspektakel!

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere en Van Zundert Velo houden elkaar in evenwicht. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)