Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Afgelopen maandag 30 september 2013 moest ik mijn kleindochter naar de TopJunior trainingen brengen. Dat deed ik graag, want dat gaf mij de gelegenheid om de talententrainingen eens nader te beschouwen. Want niet alleen de TopJuniorkinderen trainden, maar ook de kinderen van de badmintonschool. Al met al zo'n 40 kinderen in de zaal die geselecteerd zijn om aanvullende trainingen te volgen, naast hun reguliere twee trainingen van totaal 2,5 uur in de week.

Ik moet zeggen dat ik met een zekere trots de trainingen heb bekeken, vanuit de kantine, want de stelregel is dat de (groot)ouders niet in de zaal mogen vertoeven, maar in de kantine moeten verblijven. Ook leuk om te weten is, dat er ook kinderen van andere verenigingen meetrainen. Het is helemaal niet de bedoeling dat die kinderen naar onze vereniging overstappen, maar juist om hun eigen verenigingen te versterken!

De vrijwilligers die zich met Topsport bezighouden verdienen allen een pluim voor het feit dat ze dit heel goed op de rails hebben gezet. Ook procedureel is één en ander beschreven. Mijn complimenten voor de juiste aanpak.

Ook het BadmintonOverdag op de woensdagochtend wordt uitstekend bezocht. Afgelopen woensdag 36 deelnemers! En het maximale aantal van 40 gaat dit seizoen nog worden gehaald, althans dat weten de vrijwilligers mij te melden die zich bezighouden met het BadmintonOverdag. Misschien moet er in badmintonland maar eens serieus worden nagedacht over het overdagbadminton en wellicht zelfs over een overdagcompetitie!

Eind augustus 2013 heeft een aantal eredivisieverenigingen rond de tafel gezeten met Clemens Wortel en Remon Verbeek. Namens de eredivisieverenigingen waren aanwezig Gerard van Zundert, Bram Jongerden, Paul van der Haak en ik zei de gek. Het was zeker een positief gesprek en medio september 2013 hebben de verenigingen van Remon Verbeek een notitie ontvangen. Er wordt een klein stapje richting eredivisieverenigingen gemaakt, maar ook niet meer dan dat. De eredivisieverenigingen hebben schriftelijk gereageerd op de notitie van Verbeek en afgesproken is dat we 12 oktober 2013, tijdens de Yonex Dutch Open, bij elkaar komen. We houden u op de hoogte, laat het duidelijk zijn. Van Bram Jongerden hebben we inmiddels vernomen dat hij niet langer bestuurslid is van Van Zijderveld. Dat is heel jammer, want Bram Jongerden was zeer betrokken bij het Nederlandse badminton. BNL moet hem daar dankbaar voor zijn.

De Carlton Eredivisie gaat dit weekend de vijfde speelronde in en nu is wel duidelijk dat het zowel in het linker als het rechterrijtje, heel spannend gaat worden. En dat moet ook. Vooralsnog bivakkeert Dekker Almere in het linkerrijtje en is medekoploper met BC Amersfoort. Verkeren we in goed gezelschap bij de landskampioen.

Met onze jongste kleinzoon Jayden Henkie gaat het uitstekend. Het is de kleine boef nauwelijks nog aan te zien, dat hij zeven weken te vroeg is geboren. Hollands welvaren. Vandaag hebben opa en oma een gewendag, want kleine Jayden komt nu ook voortaan op vrijdag bij opa en oma. Sara, de kleine directrice binnen de familie, is heel blij met Jayden, die ze consequent, mijn baby noemt.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)