Badminton Vereniging Almere

Verslag Carlton Almere-3 tegen BECA 2000 1

De eerste en enige dubbelweekend brak aan voor het Almere team. Op de zaterdag kwam BECA 2000 naar Almere en op de zondag moesten we naar Landgraaf.

Op zaterdag begon de wedstrijd tegen BECA 2000 om 7 uur en trapte af met de heren en dames dubbel. De heren dubbel werd gespeeld door Gijs en Ruben en de dubbel door Gita en Tamara.

De heren dubbel van Gijs en Ruben begon goed. Al snel kwamen ze op voorsprong en wisten deze te houden in de eerste set (21-12). De tweede set waren veel rallies en na een achterstand van 15-11 wisten Gijs en Ruben zich goed terug te knokken naar een 21-18 overwinning. 1-0 voor Almere.

De dames Gita en Tamara stonden sterk te spelen. In de eerste set werd er door de Almeerders weinig fouten gemaakt waardoor de tegenstanders onder druk stond. Aan de standen lijkt het een makkelijke wedstrijd maar dat was deze niet (21-8 21-13). 2-0 voor Almere!

Na de dubbels kwamen de dames singles. Tamara de 1e single en Gita de 2e.

Tamara mocht tegen Sara Houweling. Een snelle dame maar maakt snel fouten. Het was een spannende pot maar Tamara was toch duidelijk de betere. Standen: 21-17 21-18. 3-0 Almere.

Gita mocht de 2de single spelen tegen Cynthia. Wat bij Cynthia opviel is dat ze snelle en scherpe cross ballen had waar Gita niet altijd even goed klaar voor stond. Na een kleine achterstand kwam Gita terug in de wedstrijd en wist in 2 sets te winnen met 2x 21-16. Stand 4-0.

Na de dames enkels kwamen de mannen singles van Gijs (1ste single) en die van Ruben (2de single).

Gijs moest singelen tegen Erwin Janssen. De eerste set had Gijs al een ruime voorsprong na de 11 en wist deze goed te behouden. 21-12 voor Gijs de eerste set. De set ging wat moeizaam. Gijs begon meer fouten te maken waardoor het in de 2e set 19-19 stond. Gelukkig maakte Gijs 2 punten achter elkaar waardoor hij met 21-19 de tweede set won. 5-0 voor Almere.

Ruben speelde de 2de single tegen Jan van Esch. De eerste set was Ruben scherp en snel aan het spelen. Eerste set won Ruben met 21-13. De tweede set ging de tegenstander veel het netspel aan en deze won hij vaak. Na een 20-19 achterstand wist Ruben zich terug te vechten naar een 22-20 overwinning. 6-0 :)

Dan de mixen.

1e mix waren Gita en Gijs. De eerste set moesten Gijs en Gita inkomen, de eerste set verloren ze met 21-10. De tweede set kwamen ze wat beter in de wedstrijd. Na veel rallies won Almere de tweede set met 21-18. De derde was zeer spannen. Na de pauze 10-11 achter bleef het tot de 17-17 gelijk opgaan. Helaas vielen er een paar foutjes aan de Almeerse kant waardoor de mix verloren werd met 21-17 in de derde.

De 2de mix waren Tamara en Ruben. De shuttles waren super snel waardoor de tegenstander te gemakkelijk uitsloeg en Ruben en Tamara gemakkelijk wonnen (21-12 21-15).

Dat betekende een 7-1 overwinning en begon het dubbele weekend al meteen goed.

Reageer op dit bericht (“Verslag Carlton Almere-3 tegen BECA 2000 1 ↑”)