Badminton Vereniging Almere

Wedstrijdverslag Almere J14

In de 3e wedstrijd voor Almere J14 stond zondag de wedstrijd tegen Zeeburg op het programma. Na de vliegende start tegen Vennewater (7-1) en De Flinters (8-0) werd er nu meer tegenstand verwacht. En deze verwachting kwam ook uit.

Doordat slechts een speelster van Zeeburg op het juiste tijdstip aanwezig was werd er gestart met een dames enkel. Hierin mocht Lenka voor Almere aantreden. De eerste set werd nog redelijk eenvoudig gewonnen maar de 2e set moest aan Yente (Zeeburg) worden afgestaan. Zodoende gingen we al direct in de eerste partij voor een 3 setter. Hierin speelde Yente iets gevarieerder. Lenka vocht voor wat ze waard was maar ging daarbij helaas door haar enkel en moest met dikke tranen van teleurstelling opgeven. Sterkte bij je herstel meid!

In de heren dubbel mochten Jeroen en Koen aantreden tegen 2 fysiek sterke tegenstanders. Dit was inderdaad even andere koek dan in de vorige wedstrijden zeg! Jeroen en koen deden hun uiterste best maar kwamen uiteindelijk toch even wat te kort.

In de heren enkel was het de beurt aan Koen. Naar eigen zeggen had Koen, na 2 overwinningen in het enkelspel, de behoefte om eens een zwaardere tegenstander te treffen. Nou de dubbel maakte duidelijk dat aan je verzoek was voldaan. In een moeilijke wedstrijd tegen een bewegelijke en scherpe tegenstander moest je vol aan de bak. De partij ging weliswaar verloren maar het was wel een zeer leerzame wedstrijd.

Teamcaptain Mijntje mocht in haar enkel partij nog proberen om het noodzakelijke punt binnen te halen om niet direct al op een kansloze achterstand te komen. Dit werd dan ook bekwaam opgepakt en een verdiende overwinning was het gevolg.

Daarna volgde de heren enkel van Jeroen. En wat voor een partij maakte hij daarvan! Vechtend voor iedere punt speelde Jeroen wellicht zijn beste partij tot nu toe. Hierdoor moest ook de speler van Zeeburg tot op de bodem gaan. Het resultaat was een 3 setter van hoog niveau waar de toeschouwers van hebben genoten. De fysieke kracht van Zeeburg gaf uiteindelijk de doorslag en de partij ging verloren.

Omdat de vervangster van Lenka nog onderweg was moest Jeroen gelijk verder om met Mijntje de gemengd dubbel te spelen. Goed samenspel afgewisseld met individuele acties maakte ook deze wedstrijd een genoegen om naar te kijken. En hoewel ook deze wedstrijd verloren ging konden ze met opgeheven hoofd het veld verlaten. Tranen bij Mijntje die haar eerste wedstrijd in deze competitie verloor maar het toch nog kon opbrengen om Jeroen te steunen bij het verwerken van het verlies. Super Mijntje!

Inmiddels was Dominque gearriveerd als vervangster voor Lenka. Dominique speelt nog geen competitie maar liet wel direct zien dat zij daar klaar voor is. Veel inzet, kracht en een goede slag . Ze deed mee alsof het de gewoonste zaak was. In de vrouwen dubbel speelde Dominque een sterke partij samen met Mijntje en zorgde er zodoende voor dat er nog een punt werd binnengehaald. Dankjewel Dominique! We doen graag nog een keer een beroep op je.

Een 6-2 nederlaag is natuurlijk even slikken na de eerdere overwinningen. Wij hebben echter enorm genoten van jullie vechtlust, goede spel en vooral sportiviteit! Naar elkaar en naar de tegenstander. Zo zien we het graag!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. floor op 08-10-2013 om 14:10 uur

    Zo was het, Ton! Beetje hectisch, heel spannend en heel hard gewerkt jongens (en meiden), super ! Veel succes op 3 november

  2. EdwinG op 09-10-2013 om 21:29 uur

    Leuk stukje en team J14 jammer van deze verlies partij maar dat komt wel goed met deze inzet! Ga zo door!

Reageer op dit bericht (“Wedstrijdverslag Almere J14 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)