Badminton Vereniging Almere

2de dag Victor Slovak Junior 2013

Vandaag, zaterdag 9 november 2013, begonnen ze met de mix. Cheryl Seinen en Adam Mendrek moesten het opnemen tegen een koppel uit Oostenrijk. De eerste set wonnen Cheryl en Adam met 21-13. De tweede set ging wat moeizamer maar ze trokken de set met 21-18 naar zich toe.

Ook Alida Chen kwam vandaag in actie. Ze begon met haar dames singel tegen iemand uit Estland. Met een moeizame start won ze de eerste set met 22-20. Alida had veel moeite met de snelle shuttles en verloor daardoor de tweede set met 19-21. De derde set was heel spannend 12-12. Toen nam Alida een ruime voorsprong van 17-12. Uiteindelijk won ze de derde set met 21-15.

Daarna moest Alida tegen iemand uit Letland. De eerste set was niet goed en verloor ze met 10-21. De tweede en derde had Alida het spelletje door en won ze ook makkelijk met 21-10 en 21-13.

Cheryl en Alida speelde vandaag hun eerste dubbel. Zij wonnen deze makkelijk met 21-11 en 21-7.

De kwartfinales

De kwartfinales begon met de mix van Cheryl en Adam tegen Estland. De eerste set ging vrij makkelijk en wonnen ze met 21-12. De tweede set waren ze er niet goed bij en verloren ze met 19-21. De derde set kwam het koppel uit Estland er niet meer voorbij waardoor Cheryl en Adam de set met 21-8 na zich toe trokken.
Alida mocht het in de kwartfinale opnemen tegen Janine Lais 5/8 uit Oostenrijk. Alida zat goed in de wedstrijd en won overtuigend met 21-7 en 21-13.
De damesdubbel was spannend. Cheryl en Alida speelden tegen een gelegenheidskoppel uit Letland en Litouwen. De eerste set wonnen Cheryl en Alida nipt met 21-18. De tweede set namen de tegenstanders het over waardoor Cheryl en Alida verloren met 18-21. In de derde set ging het gelijk op. Na een kleine achterstand kwamen Cheryl en Alida terug en wonnen de game met 21-18.

Halve finales

Vandaag werden ook de halve finales in de mix en dubbels gespeeld. Cheryl en Adam namen het op tegen een koppel uit Tsjechië. De eerste set wonnen zij overtuigend met 21-12. Daarna zaten ze niet meer goed in de wedstrijd waardoor de wedstrijd gelijk op ging. Uiteindelijk pakte ze de game met 21-17. De 1ste FINALE is binnen!
In de damesdubbel moesten ze tegen een koppel uit Tsjechië. Cheryl en Alida zaten er scherp op en wonnen de eerste set gemakkelijk met 21-7. De tweede set begon slecht voor de Nederlanders (11-10). Toen kwamen Cheryl en Alida weer in de wedstrijd en trokken deze wedstrijd na zich toe door te winnen met 21-13. De 2de FINALE is binnen!

Morgen worden de halve finales singles gespeeld en alle finales. Alida neemt het in de halve finale op tegen ¾ geplaatste Russin Elizaveta Pyatina.
In de finale van de damesdubbel nemen Cheryl en Alida het op tegen een gelegenheidskoppel dat bestaat uit Hungarije en Rusland (2de geplaatst).
Cheryl en Adam moeten tegen een koppel uit Polen dat 5/8 zijn geplaatst.

Reageer op dit bericht (“2de dag Victor Slovak Junior 2013 ↑”)