Badminton Vereniging Almere

Almeerse badmintonners kunnen weer aan kop eredivisie komen

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT - Het is niet alleen in de voetbaleredivisie ontzettend spannend in de top van de ranglijst. Ook bij de badmintonners op het hoogste niveau is de spanning in de kop van de stand om te snijden. Daar strijden vier ploegen om de eerste plaats in de Carlton Eredivisie met Dekker Almere tot zelfbenoemde favoriet. Zaterdag ontvangt Almere als nummer vier de huidige nummer twee DKC.

Naast de ploeg van trainer Erik Staats staan na zeven wedstrijden de huidige nummer één Amersfoort, nummer twee DKC uit Den Haag en nummer drie Zundert/Velo. ,,Het staat met nog geen punt verschil allemaal heel kort op elkaar. Het is spannend, maar wij gaan in ieder geval voor de nummer één positie’’, geeft Staats aan. Volgens de trainer en voormalig speler is de top in Nederland net als bij het voetbal meer naar elkaar toegegroeid. Deels ook omdat de beste spelers naar het buitenland zijn vertrokken. ,,Ook zie je dat jongere spelers sneller een kans krijgen of er soms al gewoon moeten staan. Dat was in mijn tijd als speler wel anders.’’

Ondanks dat de Almeerders momenteel op de vierde plek bivakeren, maakt de trainer zich geen zorgen. Hij benadrukt dat het pas echt spannend gaat worden als de play offs gaan beginnen. Daarin strijden de bovenste vier om de landstitel. ,,Ik denk dat wij in de breedte het sterkste zijn, maar het zal niet vanzelf sprekend zijn dat we eerste worden. Voor ons is het echter vooral mentaal van belang dat we het worden. We zijn toch met iets meer zenuwen aan het seizoen begonnen en ik merk dat die voor een groot deel zijn verdwenen. Het zal echter allemaal nog een hele kluif worden.’’

Voor de wedstrijd van zaterdag tegen de nummer twee verwacht Staats niet echt een reeële weergave van de sterkte van beide ploegen. Bij Almere ontbreekt Justin Teeuwen en bij de Hagenezen is mark Caljouw waarschijnlijk afwezig. Beide spelers komen namelijk zaterdag pas terug van een toer langs toernooien in Azië. ,,Daardoor denk ik dat wij sterker zijn. Met Justin waren we dat trouwens ook geweest, maar ik denk dat we een kleine overwinning halen en dan gaan we ze weer voorbij op de ranglijst.’’
De wedstrijd tussen Almere en DKC begint zaterdag om 19.00 uur in het sportcomplex Carl Dekker aan de Bongerdstraat.

Door Redactie Gepubliceerd op 31 oktober 13, 09:54

Reageer op dit bericht (“Almeerse badmintonners kunnen weer aan kop eredivisie komen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)