Badminton Vereniging Almere

Badmintonners Almere stomen ijzersterk door

ALMERE/TIM MORIA - De badmintonners van Dekker Almere hebben gisteren in eigen huis een toch al indrukwekkende reeks overwinningen extra glans gegeven. Er werd namelijk met 7-1 van Slotermeer gewonnen. Precies dezelfde einduitslag stond ook de afgelopen drie wedstrijden op het scorebord. De Almeerders staan dankzij de overwinning nog steeds bovenaan in de Eredivisie en lijken nu al hard op weg om met de felbegeerde eerste plek de play-offs te halen.

Trainer Erik Staats is zeer tevreden met het patent dat de ploeg op de ruime overwinningen lijkt te hebben. ,,We behalen mooie uitslagen. Maar natuurlijk winnen we nog liever met 8-0. De afgelopen weken, en ook gisteren, had dat zeker gekund. We moeten onze boog constant gespannen houden, dan win je alle punten. Het is dus belangrijk om kritisch te blijven en hier lering uit te trekken. We willen nog een aantal grote stappen zetten richting play-offs. Dan zijn we er zeker klaar voor.”

Er is nog tijd genoeg om die stappen daadwerkelijk te zetten, want de competitie is net over de helft. Toch werd er gisteren al een hoog niveau gehaald. De enige verloren partij was de individuele wedstrijd van Justin Teeuwen. Hij moest met 0-2 zijn meerdere erkennen in Leon Nottelman. Daar baalde hij van, zeker omdat zijn niveau even daarvoor tijdens het dubbelspel met Dave Khodabux, een stuk hoger lag. Het publiek genoot toen zichtbaar van zijn snelheid, behendigheid en punten. ,,Maar, je kunt niet altijd even goed spelen. Soms komt het er gewoon niet uit. Het is belangrijker dat we nog steeds op de eerste plaats in de competitie staan. Dat is mooi”, relativeert Teeuwen.

Naast dit verlies werden de overige zeven partijen allemaal met 2-0 gewonnen. De Almeerders stonden geen enkele game af en daarmee kwam Dekker Almere nooit in de problemen. ,,Er staat hier dan ook een tevreden coach. De afgelopen weken wordt er vrijwel altijd goed gespeeld. Nu zorgen dat we die lijn kunnen blijven doortrekken en een goede focus houden. Dat is belangrijk. Daarom maken we van iedere wedstrijd opnames. Al onze spelers kijken de beelden terug. Een stukje zelfreflectie, heel belangrijk’’, aldus Staats.

Reageer op dit bericht (“Badmintonners Almere stomen ijzersterk door ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)