Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere 3 wint topper tegen BC Tilburg

Het afgelopen weekend stond de topper in de eerste divisie afdeling 1 op het programma. Dit was de nummer 1, CarltonAlmere-3, tegen de nummer 2, BC Tilburg 1. Voor aanvang van deze wedstrijd stonden wij één punt voor op Tilburg. Onze doelstelling was dan ook om deze voorsprong uit te gaan breiden.

De eerste wedstrijd van het seizoen speelden wij ook tegen elkaar en toen wonnen wij met 5-3, we gingen dus met veel goeie moed richting Tilburg. Helaas kon Tamara niet mee spelen omdat zij in moest vallen in team 1. Hiervoor in de plaats hadden wij Deborah gevraagd om mee te spelen.

Carlton

We begonnen met de dubbels. Gijs en Ruben hadden het in de herendubbel moeilijk en wisten in de 1e set goed bij te blijven, helaas verloren zij de eerste set net aan met 21-19. In de 2e set kwamen zij in het begin op een grote achterstand en wisten zij deze achterstand ook niet meer recht te trekken. De 2e set verloren zij uiteindelijk met 21-12. Dit betekende een 1-0 achterstand. De damesdubbel van Gita en Deborah hadden in het begin moeite met hun tegenstanders en moesten aan elkaar en aan de hal wennen maar uiteindelijk wisten zij de dubbel in 2 sets te winnen (1-1).

In de herensingel wist Joris eenvoudig te winnen van invaller Niels Veenstra en tegelijkertijd, op de baan ernaast, won Georgy ook haar singel in 2 sets. Deborah gaf haar invallersrol extra glans door haar singel ook in 2 sets te winnen. Het ging niet altijd even makkelijk en ze maakte het op het einde nog wel heel spannend maar uiteindelijk wist zij de winst naar zich toe te trekken met 22-20 en 24-22. Hierdoor was de tussenstand 4-1 in ons voordeel.

Gijs wist van tevoren dat hij een zware singel zou krijgen. Hij begon niet helemaal fit aan de wedstrijd en maakte op belangrijke momenten iets teveel eigen fouten waardoor zijn tegenstander er met winst vandoor kon gaan. (4-2).

Nu was het van het belang om beide gemengddubbels te winnen zodat we verder uit zouden lopen op BC Tilburg. De 1e gemengddubbel van Georgy en Joris werd eenvoudig in 2 sets gewonnen waardoor we in ieder geval met de winst naar huis zouden gaan.

De 2e gemengddubbel van Gita en Ruben gingen goed van start en wonnen de 1e set met 21-12. In de 2e set was de concentratie misschien iets minder en werden er teveel eigen fouten gemaakt waardoor de tegenstander de 2e set naar zich toetrok. In de 3e set lieten Gita en Ruben er echter geen twijfel over bestaan wie er sterker waren en wonnen deze set met 21-11.

Dit maakte de uitslag op 6-2 in ons voordeel en dit betekent dat wij nu vijf punten los staan van onze directe concurrent. Onze doelstelling was dus bereikt! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Schijndel op het programma en hier hebben wij iets goed te maken.