Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere haalt uit

In een 'uitverkocht' Sportcomplex Carl Dekker, heeft Dekker Almere zaterdagavond 2 november 2013 de kraker tegen het Haagse DKC met maar liefst 7-1 gewonnen. De Almeerders kregen het bepaald niet cadeau en gaven het uiterste in de acht partijen. Door deze ruime overwinning gaat Dekker Almere weer aan kop in de Carlton Eredivisie met 46 punten uit acht wedstrijden.

Dit bestand bestaat niet

De sfeer zat er al goed in, want tijdens de line-up had C&B Entertainment een sfeermoment ingelast in de vorm van het zingen van het jubileumlied van Almere, VIVA de BVA. Dat ging er in als koek bij de Almeerse supporters, die daarmede in de juiste stemming werden gebracht voor het huzarenstukje dat de spelers van Dekker Almere deze avond zouden laten zien. Opmerkelijk aan de zanggroep is, dat deze voor het merendeel bestaat uit spelers van het team Niezing Almere-16 en dat zingen en spelen goed samengaat bewezen zij door hun eigen wedstrijd tegen Amsterdam-9 met de klinkende cijfers 8-0 te winnen!

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst speelden het mannendubbel tegen Michiel Kruijt en Thomas Wijers. De eerste game was voor DKC met 16-21, maar de tweede game wisten De Buks en Branderhorst middels een narrow escape (19-21) te winnen. In de derde game speelde het Almeerse duo de ooievaars weg met 21-10.

Yvonne Sie en Cheryl Seinen raken steeds beter op elkaar ingespeeld en in de eerste game gaven zij Eefje Besselink en Veerle Wijers geen kans (21-11). In de tweede game moesten de Almeerse dames toch opletten, maar een versnelling aan het slot van deze game bracht met 21-18 de winst en de 2-0 voorsprong in de wedstrijd.

Saber Afif ging in zijn single tegen Dennis van Daalen de Jel tot het gaatje, maar in de eerste game mocht dat niet baten, want het werd 12-21 voor Van Daalen de Jel. In de tweede game werd het toch weer heel spannend, want Afif was niet van plan om zich zonder meer over te geven. Toch won Van Daalen de Jel met 19-21.

Fontaine Chapman, de Engelse inbreng van Dekker Almere, trof in haar single de zeer ervaren Ginny Severien. Chapman werd geplaagd door een lichte hamstringblessure en kon niet goed uit de voeten in haar partij. Toch wist zij slim spelend met 21-19 en 22-20 haar partij te winnen en de tussenstand in de wedstrijd op 3-1 voor Dekker Almere te brengen.

Stephan Branderhorst gaf in zijn mannenenkel zijn tegenstander Thomas Wijers het nakijken. In de eerste game stond Branderhorst voor met 12-4, maar toch werd het nog 16-15, waarna Branderhorst het genoeg vond en technisch superieur aan zijn tegenstander alsnog met 21-16 de eerste game won. Ook in de tweede game hetzelfde beeld. Ook hier versnelde Branderhorst aan het eind van de game en werd het 21-15.

Manon Sibbald won haar eerste game in de single vrij eenvoudig met 21-13 van Eefje Besselink. In de tweede game ging het Sibbald aanzienlijk minder eenvoudig af, maar toch wist zij ook de tweede game, die vrijwel gelijk op ging, bij het naderen van de finish met 21-19 in haar voordeel te beslissen. Tussenstand in de wedstrijd 5-1 voor Dekker Almere.

Op naar de mixen. Werd het alsnog 5-3 voor Dekker Almere of zat er een nog grotere uitslag in?

Dave Khodabux en Cheryl Seinen maakten er in hun mix een Le Mansstart van en wonnen de eerste game op het Almeerse circuit in razende vaart met 21-9 van Michiel Kruijt en Veerle Wijers. In de tweede game gaven beide mixen elkaar geen duimbreed toe, maar ook hier sloeg Dekker Almere in het zicht van de meet toe met 21-18.

Saber Afif en Yvonne Sie speelden een moeizame eerste game tegen het duo Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien, want het werd 12-21. In de tweede game werden de Almeerders opgezweept door het publiek en de fanatieke trommelaars en die game ging met 21-17 naar Afif en Sie. De derde game bleef spannend tot het laatste moment. Beide koppels gaven alles, maar onder luide toejuichingen van het publiek trokken Afif en Sie aan het langste eind met 21-19.

En zo werd de eindstand bepaald op 7-1 voor Dekker Almere, dat daarmede de koppositie overneemt van DKC en Amersfoort, want Amersfoort speelde thuis gelijk tegen Slotermeer. Trainer-coach Erik Staats vond dat zijn ploeg loon naar werken had gekregen en daar kon Emmy Vlaar zich ook helemaal in vinden.

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van de eerste speelhelft in de Carlton Eredivisie. Dekker Almere gaat dan op reis naar het Limburgse Hoensbroek en treft als tegenstander Victoria. De huidige stand met voor zover bekend de uitslagen van deze speelronde is als volgt. De uitslag van de vanmiddag te spelen wedstrijd Duinwijck tegen Van Zijderveld, heeft geen invloed op de stand van de bovenste vier in de rangschikking.

Referee Garry Hetharia en de scheidsen Ieke de Jonge en René Holleman waren gedecideerd en ook foutloos in de kraker van de week.

Carlton

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. conny cashoek op 02-11-2013 om 23:59 uur

    jammer dat ik er niet bij kon zijn, van harte proficiat mer deze mooie uitslag

  2. Teus op 03-11-2013 om 11:13 uur

    Hier sluit ik me bij aan Conny

    Klasse Team 1, van harte

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere haalt uit ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)