Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint uit van TFS Barendrecht

Dekker Almere heeft zaterdagavond 23 november 2013 de uitwedstrijd tegen TFS Barendrecht met 1-7 gewonnen. Het was een wedstrijd van de koploper in de Carlton Eredivisie tegen de hekkensluiter, dus een grote overwinning voor Dekker Almere lag in de lijn der verwachting. Toch wist TFS aan Dekker Almere een punt te ontfutselen. Manon Sibbald verloor namelijk haar damessingle in drie games van Pascalle van Nielen-Janssen.

Dit bestand bestaat niet

Trainer-coach Erik Staats had deze maal gekozen voor het mannendubbel Dave Khodabux met Justin Teeuwen tegen Bart Strijbosch en Rick Janssen. Het werd weliswaar een simpele overwinning voor het Almeerse duo in twee games, 9-21 en 14-21, maar wel met een mooi hoog showgehalte voor het aanwezige publiek.

Het lijkt er op dat Cheryl Seinen en Yvonne Sie het vaste vrouwendubbel vormen van Dekker Almere en de twee essen namen het op tegen good old Jeanette van de Werff en Pascalle van Nielen-Janssen. De laatste twee hadden weinig in te brengen tegen Seinen en Sie en het werd eenvoudig 13-21 en 7-21 voor Dekker Almere.

Samenwerking

Stephan Branderhorst werd in zijn mannensingle aanvankelijk even verrast door Ruben Kweekel, want die nam de leiding met 5-0, maar Branderhorst zette het bekwaam recht en won gedecideerd in twee games, 16-21 en 11-21, zonder dat Branderhorst tot het gaatje hoefde te gaan.

Tamara van der Hoeven was in de eerste game tegen Sandy Bommeleijn goed bij de les en de Almeerse youngster van 15 jaar won de eerste game met 16-21. In de tweede game was Van der Hoeven even de weg kwijt en verloor met 21-12. In de derde game liet Van der Hoeven er geen misverstand over bestaan en zij won met 10-21.

Justin Teeuwen zou meer rekening moeten houden met de gemoedstoestand van het meegereisde Almeerse publiek. In zijn single tegen Bart Strijbosch won Teeuwen de eerste game met 14-21, maar verloor hij de tweede met 22-20. Een ieder die dacht dat er een verrassing in de lucht hing, kwam bedrogen uit. Teeuwen is een groot talent en dat liet hij zien in de derde game, toen hij een tandje bijzette. Het werd 2-21 voor Teeuwen.

Manon Sibbald maakte het zichzelf onnodig moeilijk. De eerste game won zij met 10-21 van Pascalle van Nielen-Janssen en er leek helemaal niets aan de hand voor de Almeerse. Toch was er wel degelijk wat mis, want de tweede game was voor Van Nielen-Janssen met 21-14 en ook de derde game was voor de Barendrechtse met 21-19. Het zat Sibbald ook beslist niet mee in de derde game, maar het mag haar toch niet gebeuren, want het zou wel eens een heel duur punt kunnen zijn, dat Sibbald liet liggen.

Dave Khodabux en Cheryl Seinen hadden in het gemengd dubbel geen kind aan Ruben Kweekel en Jeanette van de Werff en voor dat men het wist stond het Almereduo al met 2-14 voor in de eerste game. Het werd uiteindelijk 14-21 en 8-21 voor De Buks en Seinen.

Saber Afif en Yvonne Sie sloten met hun mixpartij de wedstrijd af. Zij waren Rick Jansen en Sandy Bommeleijn met 11-21 en 14-21 ruimschoots de baas en zo werd de eindstand bepaald op 1-7 voor Dekker Almere.

Zondagmiddag 24 november om 14.00 uur speelt Dekker Almere opnieuw, maar nu thuis tegen het Amsterdamse Slotermeer. De spelers en begeleiders van Dekker Almere roepen u op om het team te komen aanmoedigen!

Voor de cijferfetisjisten nog even alle uitslagen en standen en het programma voor vanmiddag op een rij.

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint uit van TFS Barendrecht ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)