Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint de lastige uitwedstrijd tegen BC Victoria met 7-1

Dekker Almere heeft zaterdagavond 16 november 2013 de lastige uitwedstrijd tegen BC Victoria uit Hoensbroek met 7-1 gewonnen en dat mag een prima prestatie worden genoemd, want de Almeerders moesten het doen zonder Dave Khodabux die in Suriname furore maakt. Alleen de single van Stephan Branderhorst ging in drie games verloren. Door dit mooie resultaat blijft Dekker Almere de lijstaanvoerder in de Carlton Eredivisie, want zowel BC Amersfoort als Van Zundert Velo kwamen ook 'niet verder' dan 7-1 overwinningen op respectievelijk Van Zijderveld en BC Duinwijck.

Dit bestand bestaat niet

De Almeerders gingen goed uit de startblokken getuige het feit dat Saber Afif en Stephan Branderhorst met 13-21 en 14-21 ruim wonnen van Ben Maes en Birger Abts.

In het damesdubbel hadden Yvonne Sie en Cheryl Seinen drie games nodig om de overwinning uit het vuur te slepen. Met de cijfers 14-21, 21-19 en 11-21 werden Meta Knuth en Jessie van Wijk verslagen.

Samenwerking

Justin Teeuwen was oud BVA-speler Robert Kwee in drie games de baas, maar gezien de standen in de games had het ook in twee games gekund. Het werd een mooie overwinning met 13-21, 23-21 en 9-21 voor Teeuwen.

Manon Sibbald was deze avond in Hoenbroek zeer op dreef. De eerste game won zij met 20-22 nipt van Mireille van Daal, maar in de tweede game liet zij er geen misverstand over bestaan en won ruim met 13-21 en dat betekende een 0-4 voorsprong voor Dekker Almere.

Stephan Branderhorst verloor van Birger Abts en dat was toch ietwat onverwacht. De Almeerder draait een goed seizoen, maar nu moest hij in drie games zijn meerdere erkennen in Abts, alhoewel het in de derde game met een 8-11 voorsprong nog de goede kant op leek te gaan (21-14, 13-21 en 21-14).

Tamara van der Hoeven vocht een titanenstrijd uit met Lieke Maes. De eerste game was voor Maes met 21-18, maar de tweede game wist Van der Hoeven nipt te winnen met 22-24, waarna de BVA-speelster het in de derde game werkelijk uistekend afmaakte met 15-21.

Alex Vlaar en Cheryl Seinen speelden de eerste mix tegen Jessie van Wijk en Robert Kwee. Vlaar en Seinen pakten brutaalweg de eerste game met 16-21, maar Kwee en Van Wijk gaven zich niet zo maar gewonnen en wonnen de tweede met 21-15. Ook de derde game, met een prima spelende Vlaar was met 16-21 voor het Dekker Almereduo.

Saber Afif en Yvonne Sie zorgden voor de slagroom op de Limburgse vlaai door Ben Maes en Meta Knuth met werkelijk uitstekend spel terug te verwijzen en dat met de cijfers 13-21 en 11-21.

Trainer-coach Erik Staats toonde zich in zijn nopjes met deze uitslag en vond dat de lastige klip BC Victoria op deze wijze prima omzeild werd. Assistent-coach Emmy Vlaar kon zich hierbij aansluiten, want de Almeerders deden het prima in het Limburgse.

Dekker Almere sluit de eerste seizoenshelft van de competitie 2013/2014 af met een eerste plaats in de Carlton Eredivisie en staat nu op 53 punten uit negen wedstrijden. Van Zundert Velo heeft 52 punten en BC Amersfoort 51. Spannender kan het bijna niet.

Carlton

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Hub Habets op 17-11-2013 om 00:51 uur

  Hallo, voorafgaand aan de wedstrijd heb ik, fotograaf, enkele teamfoto's van Victoria genomen. Voor het instellen van de juiste belichting heb ik enkele dames gevraagd even te poseren, hetgeen zij zonder meer deden. Nu achteraf, blijkt het dat ik de "tegenstander" fotografeerde. Toch wil ik hun die foto's niet onthouden. Als U mij een email adres toestuurt, stuur ik de foto''s (zonder verder gevolg) op.
  Groetjes,
  Hub Habets.

 2. Henk Staats op 17-11-2013 om 08:07 uur

  U kunt de foto's sturen naar g.staats1@chello.nl
  En zeer bedankt voor de geste!

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint de lastige uitwedstrijd tegen BC Victoria met 7-1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)