Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere op medaillekoers

De eerste helft van de competitie zit erop. Niezing Almere (team 16) staat er goed voor. Deze eerste helft hebben we één slippertje meegemaakt, een 8-0 nederlaag bij IJmond, voor de rest hebben we uitstekende resultaten behaald, welke met het vorderen van de competitie ook nog steeds beter werden. Twee weken geleden wonnen we met 7 -1 van Ouderkerk, gevolgd door een klinkende 8-0 tegen Amsterdam. Deze week hebben we deze positieve reeks voortgezet, in en tegen Weesp mochten we 7 punten inladen en mee naar Almere nemen.

Na deze sterke serie zijn we opgeklommen naar de derde plaats (een medaille dus), en doordat er een aantal verrassende uitslagen aan de top van de ranglijst waren, hebben we zelfs uitzicht op meer; met slechts 3 punten achter nr. 1 en twee punten achter nr. 2, is een verrassing niet uitgesloten.

Arjen Niezing, reanimatie-trainer

De wedstrijd tegen de Weesp-jeugd is , zoals eerder vermeld, geëindigd in een 1-7 overwinning voor ons. Onze tegenstanders waren wel erg jong. Je merkt dan wel dat er een gigantisch verschil in beleving is. Wij zien badminton toch als een sociaal evenement, lekker je wedstrijdjes spelen en na afloop even gezellig bijkletsen zodat je je tegenstander ook op andere vlakken wat beter leert kennen. Helaas is dat tegen een tegenstander met jongeren wel erg moeilijk, gegeven het verschil in denkwereld. Gelukkig was er een dame van Weesp geblesseerd en speelden ze met een invaller die meer naar onze leeftijd toe kwam.

Toch vraag ik me af: waarom moeten deze kinderen in de senioren spelen (zie ik bij onze vereniging ook), laat de jongeren lekker tegen elkaar in de jeugdcompetitie spelen, alleen bij exceptionele talenten stuur je deze vervroegd naar de senioren. Ik heb de indruk dat het doorsturen naar de senioren nu meer regel dan uitzondering is, wat mij betreft een slechte zaak.

Laat ik positief afsluiten. Wij werden enorm verrast door sponsor Arjen en Magda Niezing die ,volkomen onaangekondigd, naar onze wedstrijd kwamen kijken. We mogen trots zeggen dat we de meest meelevende en enthousiaste sponsor van de vereniging hebben. Het is dat ze hoogtevrees hebben, anders hadden we de sky-box al voor ze gebouwd.

Volgende week spelen we thuis tegen De Treffers, een tegenstander die wij nog niet hebben getroffen, omdat de uitwedstrijd tijdens ons Spaans trainingskamp viel. Vier superrecreanten hebben hen toen met 1-7 badmintonles gegeven. Het is aan ons om ook minimaal zeven punten in Almere te houden.

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere op medaillekoers ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)