Badminton Vereniging Almere

Ontwikkeling en totstandkoming van het BVA clublied

Als je BV Almere een beetje volgt kan het je niet zijn ontgaan dat er gewerkt werd aan het maken van een BVA clublied:

Misschien is het leuk om verslag te doen hoe dit clublied tot stand is gekomen, en wie hier allemaal aan hebben meegewerkt:

Het moge duidelijk zijn dat het idee om een clublied te maken is ontstaan bij de jubileumcommissie dat het feest voor het 25 jarig BVA bestaan ging organiseren. Bij de start van de organisatie worden verscheidene Brainstorm sessies gehouden, waarin de ideeën ontstaan die leiden tot een geslaagd jubileumfeest.

Eén van de ideeën was dus het maken en op het jubileumfeest ten uitvoer brengen van een clublied. Een vriendin van Ingrid van der Putten (Yvonne Hoopen-Van der Ven) heeft teksten schrijven als hobby, dat kwam dus goed uit. In de commissie hebben we toen een aantal specifieke BVA badminton termen verzameld (clear, drop, geel, blauw, etc.) en hiermee is Yvonne aan de slag gegaan. Een aantal weken later kwam ze terug met het lied Viva de BVA.

Tijdens het jubileum is dit lied door de jubileumcommissie gezongen en de reacties waren zo overweldigend dat we spontaan besloten om het nummer voor het nageslacht te bewaren door het op CD te zetten, maar dat moest dan wel professioneel. Tijdens de reacties op het verslag van het jubileumfeest, heb ik gevraagd of BVA leden in “het BVA koor” wilde, je moest mij maar een mailtje sturen.

Na een paar dagen hadden we een heus BVA koor, bestaande uit: Monique Berns, Jeanette Odijk, Ineke van Puffelen, Bas Berkelmans, Ronald Blok en Peter van Soest.

De volgende stap was een studio vinden: dit is geworden: Teddy's Philly Sound gelegen aan het Stadhuisplein in Almere. De twee eigenaren Boye Dorenbos en Alexander Paalman hebben ons op een fantastische wijze (be)geleid en hebben een geweldige mix gemaakt van al onze zangcapriolen.

Bas, Ronald, Peter en Jeanette

Maar voordat deze mix klaar was zijn een aantal zang(oefen)sessies geweest. Eerst een avond geoefend bij mij thuis, hierbij was de inbreng van Bas evident, hij heeft vroeger bij de harmonie gezeten en was dus de meest muzikale van ons allen. Op deze avond werd de zanggroep begeleid door Gijs Berkelmans op piano.

Gijs op de piano

Daarna konden we onze vorderingen checken, want een paar dagen later hebben we het Viva de BVA life gezongen tijdens de line up bij BVA – DKC. Jeanette kon niet, dus ben ik (voor de laatste keer) in het koor gaan staan. Wederom een uitzinnig publiek (joelen, juichen, slipjes om de oren, etc)

Peter en Ronald

Daarna hebben we een afspraak met de studio gemaakt, waarbij we “de plaat” er in één avond hebben opgezet. Op deze avond is het respect voor een artiest, maar ook voor de eerder genoemde technici enorm gegroeid. Goh, wat is het moeilijk zeg om alle stemmen en de muziek op één lijn te krijgen.

Ineke

Wij dachten daarna klaar te zijn, echter toen hing TV Flevoland aan de lijn. Zij hadden gehoord wat we hadden gedaan en wilde hier een item over maken. Natuurlijk doen we dat, reclame voor BV Almere, reclame voor Teddy's Philly Sound en een start van de zangcarrière van de zes BVA lijstertjes. Bovendien konden we de kwaliteit van de CD nog meer fijn slijpen en weten we nu zeker dat we een mooi product hebben afgeleverd.

Bent u benieuwd naar het resultaat: kom naar team 1, Viva de BVA is voortaan de tune bij de line-up. Ook bij de activiteiten van K&B Entertainment zult u “Viva” voorbij horen komen.

Al met al was het een inspannend maar oh zo leuke ervaring.

Reageer op dit bericht (“Ontwikkeling en totstandkoming van het BVA clublied ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)