Badminton Vereniging Almere

Overtuigend Dekker Almere aan kop Eredivisie

ALMERE/TIM MORIA - De badmintonners van Dekker Almere hebben afgelopen zaterdag een prachtige prestatie neergezet door met 7-1 van directe concurrent DKC te winnen. Daardoor staat de ploeg nu bovenaan in de Eredivisie. Het was dan ook trainer Erik Staats die bij het laatste punt van de avond juichend van zijn ‘trainersstoel’ sprong.

,,Dit is natuurlijk een ontlading. Maar niet eens zozeer omdat we nu met 7-1 hebben gewonnen hoor. Nog meer omdat ik heb gezien dat we de cruciale punten tijdens dit soort wedstrijden kunnen pakken. Natuurlijk is deze ruime overwinning mooi, maar het mentale aspect is veel belangrijker. Zeker omdat we aan het begin van dit seizoen zijn gewisseld in de teamopstelling wat betreft de mixed doubles. Dan blijft het een kwestie van goed op elkaar inspelen en kijken wat er gebeurt. De laatste wedstrijden gaat dat perfect”, aldus Staats.

Beide gemengde dubbelspellen werden dan ook gewonnen. Dave Khodabux en Cheryl Seinen waren met 21-9 en 21-18 te sterk voor hun Haagse tegenstanders. Saber Afif en Yvonne Sie hadden het aanvankelijk lastiger, maar trokken de laatste partij met 12-21, 21-17 en 21-19 naar zich toe. Eerder op de avond wonnen Yvonne Sie en Cheryl Seinen eenvoudig de vrouwendubbel zonder daarbij een game af te staan. Bij de mannendubbel werd de eerste game door Dave Khodabux en Stephan Branderhorst verloren, maar de overwinning werd uiteindelijk toch veiliggesteld door de twee daaropvolgende games te winnen.

Tijdens de individuele partijen kwamen de Almeerders nauwelijks in de problemen. Zo hadden zowel Stephan Branderhorst, Manon Sibbald en Fontaine Chapman slechts twee games nodig om zich te ontdoen van hun tegenstanders. Chapman was voor deze wedstrijd speciaal uit Engeland overgevlogen. Zij moet vijf wedstrijden meespelen zodat zij later dit seizoen ook mag uitkomen tijdens de eventuele play-offs.

Uiteindelijk was het alleen Saber Afif die zijn enkelspel verloor. Volgens Staats was het een geslaagde avond. ,,We winnen met ruime cijfers en gaan daardoor nu aan kop in het klassement. Het scheelt wel dat DKC niet compleet was. Dat maakte het voor ons iets makkelijker. Maar we hebben ons aan het begin van deze competitie één doel gesteld en dat is kampioen worden. Er zijn een aantal ploegen die erg dicht op elkaar liggen. Dit soort wedstrijden winnen is dus heel belangrijk en dat hebben we gedaan. Zo zien we het graag.”

Reageer op dit bericht (“Overtuigend Dekker Almere aan kop Eredivisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)