Badminton Vereniging Almere

Alex in Jakarta, 2e verslag

Vrijdag de 13e (!), dit zou weer een zware dag worden, omdat er vandaag 2 trainingen op het programma stonden. In de ochtend was er weer een kracht training. Aangezien een aantal spelers een soort selectie toernooi moesten spelen werd er rustig aan gedaan met de gewichten en werd er meer op snelheid gewerkt. Na dit programma afgeronden te hebben moesten we een paar games spelen, voor mij was het dus single. Na de training en de cooling down moesten we nog met een taxi terug naar het hotel, omdat we anders te lang moesten wachten in de hal. Eenmaal terug gekomen in het hotel ging ik slapen om mezelf weer op te laden voor de volgende training. De middag training begon met multi feeding voor mij, veel rijtjes van 20 shuttles, smash verdediging en als afsluiter meerdere rijtjes van 15 shuttles volle smashes.

Het begin van elke training was altijd heel gedisciplineerd. De spelers groeten de trainer bijzonder en staan bijna in de houding voor aanvang van de training, tijdens de uitleg van de trainers.

Zaterdag was er alleen een ochtend training omdat iedereen in de middag naar dat toernooi ging in Jakarta. De ochtend was een techniek training, althans dat werd ons verteld. De oefening was 3 tegen 1, 20 min rennen over de hele baan. En daarna aangegeven bij de andere spelers. Vervolgens een paar sets single spelen. Mijn trainer en ik besloten om ook even een kijkje te nemen bij het toernooi. Ik heb hier een paar van de beste spelers in Indonesië mogen zien spelen van mijn leeftijd en ook nog veel jonger. Ik was hier heel erg van onder de indruk. Er hangt ook een geweldige sfeer in de hal. Ik denk dat een aantal jongentjes van 15 jaar goed in de eredivisie mee kunnen komen, en de meisjes hier ook. Buiten de hal was er ook een klein shopje met best wel veel YONEX shirts, ik kon het dus niet laten om er een aantal mee te nemen.

De zondag was een rustdag voor mij, dit betekend een ochtendloop van een half uurtje en daarna de hele dag chillen in het hotel. Dit had mij echt goed gedaan.

De maandag en de dinsdag waren qua trainingen hetzelfde, in de ochtend fysiek en in de middag games spelen. Maandag kwam ik dus met mijn trainer netjes op tijd de hal binnen lopen, in het begin zag ik het niet tot mijn trainer zei dat ik een paar stoelen naar links moest kijken en toen zag ik het, Olympisch kampioen dubbel 2008 Markis Kido zat daar. Met een paar andere speler die ook al Super Series hebben gewonnen en dus ook bij de top van de wereld behoren. Pia Zebadiah Bernadeth, Rizki Amelia Pradipta, Gideon Markus Fernaldi en Bona Septona.

Vanaf dinsdag waren er ook voorspeel dagen voor de Nationale selectie in het nationale trainings centrum in Jakarta, hierdoor waren er veel spelers afwezig van de training. Toch mocht ik de kracht training voortzetten met de spelers die ik net genoemd heb. Zo sta je ineens met gewichten te werken naast een voormalig olympisch kampioen, wat een eer. De middag training ging de trainer van Kido mij aangeven in multi feeding. Dit ging er behoorlijk hard aan toe, vele malen harder dan dat ik normaal gewend ben. Na een uurtje was ik dan klaar, het resultaat was dan een compleet verzuurde lichaam, 2 kapotte bespanningen, 2 doorweekte shirtjes en een paar blaren erbij onder mijn voeten. Maar toch wel een goed gevoel.

De woensdag ochtend stonden er alleen games op het programma, dit was denk ik een van de drukste dagen, net geen 40 spelers voor 6 banen. Dit betekend dus dat er veel zou worden door gedraaid. Ik begin nu te voelen dat mijn lichaam op begint te raken wat volledig normaal is aangezien de intensiteit van de trainingen flink omhoog is gegaan. En mijn lichaam heeft gewoon weg niet genoeg tijd om volledig te herstellen. De donderdag ochtend was er alleen een zware kracht training die mijn lichaam goed heeft verzuurd, aan de ene kant pijn leiden maar aan de andere kant het genot om naast de geweldige spelers te staan. En hiermee sloot ik mijn trainingsstage af in Indonesië, ik heb hier echt geweldige dingen mee gemaakt met mijn trainer en ook met de lokale trainers en natuurlijk ook veel geleerd van de spelers.

Vrijdagochtend staat om 4 uur in de ochtend de taxi klaar om ons naar het vliegveld te brengen waar de terug reis gaat beginnen naar Nederland.

Reageer op dit bericht (“Alex in Jakarta, 2e verslag ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)