Badminton Vereniging Almere

Maximale score voor Dekker Almere

ALMERE/TIM MORIA - Alles lijkt momenteel te kloppen bij de badmintonners van Dekker Almere. Afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen in de Eredivisie. En met ruime cijfers, want het Limburgse Roosterse werd met 8-0 aan de kant gezet. Daarmee was de vijfde overwinning op rij een feit voor de Almeerders en blijven ze eerste staan in de Eredivisie.

Coach Erik Staats ziet zijn ploeg met de week groeien. ,,Vorige week gaf ik nog aan dat de boog constant gespannen moet zijn om iedere partij te kunnen winnen. En uitgerekend nu speelden we zo’n wedstrijd waar alles klopte. We waren erg scherp en dat is zeer belangrijk. Die focus moet er zijn om optimaal te presteren. In dat opzicht maken we ook nu nog steeds grote stappen.”

Van de acht gespeelde partijen tegen Roosterse, was het maar twee keer spannend. Fontaine Chapman had het in de eerste game moeilijk tegen haar opponent en verloor met 12-21. De twee volgende games gingen echter wel naar de Engelse speelster. Ook Justin Teeuwen had het zwaar in zijn enkelpartij. De eerste game won hij met 21-18, maar de tweede game verloor hij met dezelfde cijfers. In de derde game focuste hij zich beter en trok hij de partij met 21-15 naar zich toe.

Volgens Staats miste Teeuwen de belangrijke concentratie en scherpte die nodig is op dit niveau. ,,En dan zie je dat er onnodig punten worden weggegeven. Vorige week verloor Justin daardoor zijn partij, maar deze week was hij mentaal gelukkig goed genoeg om toch te winnen. Hij is onze speler met misschien wel de beste technische vaardigheid. Maar zonder de juiste focus, is het niet goed genoeg. Dat moet écht beter. Zeker ook omdat er genoeg concurrentie is op zijn positie.”

Teeuwen zelf onderstreept nog maar eens dat het inderdaad beter kan, maar vooral ook moet. ,,Deze week win ik mijn partij, maar toch speel ik niet naar behoren. Vooral de tweede game lag het tempo veel te laag. Ik wist dat die snelheid omhoog moest, maar dacht steeds dat het wel zou goedkomen. Maar dat kwam het niet en dus verloor ik de game. Heel slordig. Het komt er op dit moment gewoon niet uit. Over twee weken spelen we weer twee wedstrijden, dus dan wil ik gaan vlammen.”

Daarmee blikt Teeuwen alvast vooruit op een periode dat hij niet kan meespelen bij de badmintonners. ,,Dan ga ik een aantal internationale toernooien draaien. En dus krijgen andere spelers dan de kans om zich te laten zien..”

Uiteraard heerst bij trainer Staats een gevoel van grote tevredenheid. ,,We hebben alle punten gepakt en blijven bovenaan in de competitie staan. We krijgen steeds meer het geloof dat we als eerste kunnen eindigen.” Dat zou automatisch een goede uitgangspositie zijn voor de play-offs die uiteindelijk volgen en gaan bepalen of Almere landskampioen wordt. Dat is namelijk het uitgesproken doel van Staats.

Reageer op dit bericht (“Maximale score voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)