Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere 16 – Stevig in de top 3

Het lijkt erop dat Team 16 z’n plaats heeft gevonden. Met zeven 7 punten achterstand op de twee koplopers en acht punten voorsprong op de nummer vier lijkt een bronzen medaille dit jaar onze prijs te worden.

Door zakelijke drukte had ik vorige week geen tijd om een verslagje te schrijven, daarom zal ik in dit verslag de laatste twee wedstrijden voor u beschrijven.

Allereerst speelden we “uit” tegen Almere Buiten. Altijd prettig dit soort uitwedstrijden, lekker dichtbij. Bovendien merk je dat het Almeerse badmintonwereldje klein is, want het lijkt wel een reünie. Op een dag als deze kom je ontzettend veel oude bekende tegen, zoals: spelers die bij BVA hebben gespeeld, trainers die bij BVA trainer zijn geweest (en ons zelfs hebben getraind), spelers en supporters die naar ons eerste team komen kijken, spelers waar we in voorgaande competities tegen hebben gespeeld, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom erg veel handen geschud en erg veel bijgepraat.

Maar … we kwamen om te badmintonnen en Almere Buiten is een gevaarlijke outsider, de week ervoor hadden ze de nr. 1 op 4-4 gehouden. Nou ons mooi niet, het leek erg mis te gaan, want halverwege de wedstrijd stonden we met 3-2 achter, maar toen was het genoeg, hierna wonnen we alle partijen, dus 5 punten binnen, slechts 3 punten voor Buiten.

Nog een opmerkelijk feit: onze sponsor Arjen Niezing opteert voor de titel sponsor van het jaar. Arjan en Magda komen regelmatig onze thuiswedstrijden bezoeken, maar ook de uitwedstrijden laten ze niet lopen. Zo zijn zij in Weesp geweest, en nu ook weer de “hele pot” bij Almere Buiten gezien. Wij waarderen dit natuurlijk enorm, Ik ken geen sponsor die zowel thuis- als uitwedstrijden bezoekt.

Een week later stond IJmond (Nr 1 in de poule)op het programma. Uit verloren met 8-0, dus hier viel veel revanche te halen. Dit lukte gedeeltelijk, de meeste partijen gingen gelijk op (we hebben zes 3-setters gespeeld), maar zoals zo vaak had IJmond het geluk van de koploper en viel het kwartje net naar hun kant. Uiteindelijk moesten we zes punten aan hen afstaan.

Je kan het ook positief benaderen, en dat doen we dan maar, we hebben veel progressie geboekt.

Wel jammer dat er veel gemekker over punten was, in/uit, ik stond niet klaar bij de service en al dat soort ge…. Volgens mij is dat niet nodig in onze klasse, maar ja, het gebeurt af en toe wel.

Aanstaande zondag krijgen we de andere koploper, Sparta op bezoek. Een erg jong team, de gemiddelde leeftijd van het team is jonger dan dat van onze kinderen. We gaan er weer alles aan doen om het best mogelijke resultaat te halen. Als u eens wilt komen kijken naar onze prestaties, reageer maar op dit bericht, dan zorgen wij voor vrijkaarten (op = op)

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere 16 – Stevig in de top 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)