Badminton Vereniging Almere

Puntenrijk en ‘knotsgek’ weekend voor Dekker Almere

ALMERE/TIM MORIA - Dekker Almere heeft het afgelopen weekend zeer goede zaken gedaan op weg richting de felbegeerde play-offs. Zaterdag werd de uitwedstrijd tegen Duinwijck met 7-1 gewonnen en gisteren waren de Almeerse badmintonners met 5-3 te sterk voor directe concurrent Amersfoort. Die laatste overwinning was bizar, zwaarbevochten, uniek en een beetje geflatteerd tegelijk.

Almere kreeg er van de vijf gewonnen punten namelijk vier ‘cadeau’. Tijdens de vrouwendubbel raakte de Almeerse in dienst van de ploeg uit Amersfoort, Maartje Verheul, zwaar geblesseerd. Zij verdraaide haar knie en kon niet verder. De wedstrijd werd automatisch door Yvonne Sie en Cheryl Seinen gewonnen. Verheul, die vroeger ook voor Dekker Almere heeft gespeeld, zou later niet meer in actie komen tijdens haar gemengd dubbel en dus ging ook dat punt naar Almere.

Tijdens de vrouwensingle van Fontaine Chapman gebeurde precies hetzelfde. Chapman stond in de eerste game 12-18 achter toen haar concurrente uit Amersfoort pijnlijk door de enkel ging. Ook zij kon niet doorspelen en dus kon Almere opnieuw een overwinning bijschrijven. Doordat ook deze speelster haar gemengd dubbel moest laten schieten, stond Dekker Almere zonder echt moeite te doen al op een 4-0 voorsprong.

Volgens trainer Erik Staats was het dan ook een ‘bizarre middag’. ,,Dit zie je echt nooit gebeuren en natuurlijk wil je zo ook helemaal niet winnen. Beide ploegen traden vandaag aan op volle oorlogssterkte en dus had deze wedstrijd een perfecte graadmeter geweest om te kijken hoe we er op dit moment voorstaan. Maar van dat onderlinge duel is het nu niet echt gekomen.”

Toch werden er natuurlijk wel wedstrijden gespeeld. Zo verloren Dave Khodabux en Justin Teeuwen in drie games hun herendubbel en was het diezelfde Teeuwen die gedurende drie games aan de kant werd gezet tijdens zijn individuele wedstrijd. Manon Sibbald verloor haar single in twee games en daarmee kwam de stand op 4-3. Volgens Staats zijn deze verloren partijen een teken dat de ploeg er nog niet is. ,,Zeker de mannensingle en mannendubbel hadden we vandaag kunnen winnen. Tijdens de play-offs zal dat zelfs moeten, want dan worden er geen cadeaus meer gegeven. Daarentegen heb ik dit weekend ook hele goede dingen gezien en ben ik over het algemeen zeer tevreden. Neem bijvoorbeeld Saber Afif, die zaterdag een geweldige single speelde. En zondag Stephan Branderhorst, die op het laatst een belangrijke overwinning binnensleept. Ook hij speelde geweldig.”

Branderhorst won zondagmiddag de laatste wedstrijd van de dag en maakte het vooral in de derde game erg spannend. Die werd uiteindelijk met 21-19 gewonnen. Mooie en goed opgebouwde punten gaven de doorslag. ,,Dan zie je hoe belangrijk het is om ieder punt te pakken. Ik wilde constant die focus houden en dat is gelukt. Dat is iets waar ik tijdens de trainingen erg veel mee bezig ben”, aldus Branderhorst.

De speler van Almere is op dit moment naar eigen zeggen niet in zijn beste vorm. ,,Een paar weken terug was ik echt in topvorm, maar dat is nu een beetje afgezakt. Je kunt natuurlijk niet het hele seizoen pieken. We zitten nu ongeveer twee maanden voor de play-offs en dus is het belangrijk om het weer een beetje te gaan opbouwen. Ik vind het belangrijk om niet te denken dat we er al zijn. Er komen nog lastige wedstrijden aan en het is noodzakelijk om die ook te blijven winnen.”

Dekker Almere staat na veertien wedstrijden ongeslagen op de eerste plaats in de eredivisie. Er moeten nog vier reguliere competitiewedstrijden worden gespeeld.

Geen bestandsnaam opgegeven

Reageer op dit bericht (“Puntenrijk en ‘knotsgek’ weekend voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)