Badminton Vereniging Almere

Van de Voorzitter

Op 9 december 2013 werd de zogenoemde Najaars-ALV gehouden met als belangrijkste agendapunt de Jaarstukken van het seizoen 2012/2013. Een handvol leden had de moeite genomen om deze ALV bij te wonen, waar overigens de meeste tijd ging zitten in de rondvraag over het saunagebruik. De Jaarstukken 2012/2013 werden met de verklaring van de kascommissie goedgekeurd en niemand had anders verwacht.

Op dezelfde avond werd het Sinterkersttoernooi gehouden en ook dat was een succesvolle avond vol badmintonplezier en gezelligheid. En ook de kerstbrunch voor de badmintonners overdag op woensdag 18 december 2013 werd door 40 deelnemers als uitermate geslaagd beschouwd. En op vrijdag 20 december 2013 was er Kerstklaverjassen, met meer gevulde tafels dan ooit. Hieruit blijkt maar weer dat de Badminton Vereniging Almere een zeer brede vereniging is in meer dan één opzicht. Er kan gebadmintond worden op een ieders niveau, maar ook de niet-badmintonevenementen geven aan hoe veelzijdig de vereniging is. Met name Cock van Puffelen en Ronald Blok hebben onze vereniging op de kaart gezet voor wat de niet-badmintonevenementen betreft!

Nog drie wedstrijden te gaan in de Carlton Eredivisie en Dekker Almere staat na de 6-2 winst uit tegen Van Zijderveld nog steeds aan kop met 93 punten, overigens op de voet gevolgd door Van Zundert Velo met 90 punten. BC Amersfoort heeft 81 punten en BC DKC heeft er 76. Dit zijn de vier clubs die de play-offs gaan spelen, want BC Duinwijck lijkt na de nederlaag tegen Slotermeer de handdoek in de ring gegooid te hebben. De kans dat Duinwijck de final four nog inhaalt is vrijwel nihil. De leden van onze vereniging die de juiste voorspelling doen voor wat de eindrangschikking betreft in de Carlton Eredivisie, maken kans om een racket te winnen naar keuze en dat wordt beschikbaar gesteld door BeeS-Sport. In dat kader verwijs ik nog even naar onze site en het artikel van 21 december 2013 'Win een racket, voorspel de eredivisie'.

Ook op onze site heeft u al kunnen lezen dat naast de BTF Yonex Academy nu ook de BTF Flypower School door BNL gecertificeerd is en dat BTF daar in badmintonland mee voorop loopt. Een compliment voor de vrijwilligers en de trainers die hier actief zijn.

Volgaarne wijs ik u nog even op zaterdag 4 januari 2014. Dat wordt een drukke dag. De nieuwe BeeS-winkel wordt officieel geopend en BeeS houdt vanaf 15.00 uur een receptie voor genodigden.

De Nieuwjaarsreceptie, zoals gewoonlijk georganiseerd door C&B Entertainment, wordt gehouden vanaf 16.00 uur en alle leden zijn vanzelfsprekend uitgenodigd. En als u toch op de Nieuwjaarsreceptie bent, blijf dan rustig even hangen, want aansluitend om 19.00 uur wordt in Sportcomplex Carl Dekker de kraker in de Carlton Eredivisie gespeeld, Dekker Almere tegen Van Zundert Velo, en dat zijn op dit moment de nummers één en twee in de Eredivisie. Ook speelt de koploper in de eerste divisie, afdeling 2, Carlton Almere-3 tegen Trilan-1 op deze zaterdagavond. Alle reden om na de receptie te blijven! Ik heb begrepen dat er een tweede rij tribunes wordt geplaatst, dus er zijn zitplaatsen genoeg.

Afgelopen vrijdag was het de laatste keer dat we op onze kleindochter Sara hebben gepast. Ze wordt 11 januari 2014 vier jaar en ze moet naar de basisschool. Ik zal er eerlijk in zijn, ik zal haar op de vrijdagen missen. We hebben een afscheidscadeautje voor haar gekocht en ze zocht een puzzel uit voor vier jaar en ouder met daarin drie puzzels met een oplopende moeilijkheidsgraad. Thuis gingen we direct aan de slag met de puzzels. Binnen vijf minuten had Sara de puzzel 1 en 2 al in elkaar en ik worstelde nog met puzzel 3. Daarop zei Sara tegen mij: "Doe maar rustig aan opa, ik kom je zo helpen".

Prettige kerstdagen en een mooie jaarwissel, maar bovenal een goede gezondheid en met name dat laatste geldt speciaal voor één van onze leden, die het qua gezondheid bepaald niet getroffen heeft.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de Voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)