Badminton Vereniging Almere

Verslag Almere J7 - Hoornse BV J4

De jeugd van BVA J7 was erg nerveus omdat de vorige wedstrijd verloren werd met 6-2. De spanning werd nog groter toen de jeugdtrainer Guus Wiesemann kwam vragen of dit team gecoacht wilde worden. Domme vraag Guus, natuurlijk wilde wij een echte coach. Zelfs de massaal aanwezige ouders vonden dit een goed idee.

Zodoende werden alle zaken volgens de regels afgesproken. Anke Meyer was als teamcaptain helemaal in haar element, dat leidinggeven ligt haar wel. Dus eerst alle teamleden bij elkaar. Dylan van Vollevelde was de invaller van de, wel aanwezige, Yevgeni Laheij, maar waar was Dylan? Na een gedegen onderzoek bleek vader Eric het competitieboekje op zijn kop te hebben gelezen en dacht dat er BVHoornse J4 - BVAlmere J7 stond. Er moest dus snel van Hoorn naar Almere gereden worden. Maar cheffin Anke had het alweer geregeld de damesdubbel gaat als eerste. Eindelijk kunnen de wedstrijden beginnen. Octa Isyatur Kurniawan (Octa genoemd) en Jo-Elle van Os (gelukkig geen familie van) waren de dames dubbel. Afgesproken werd dat er altijd bij de stand 11 de coach moest komen. De dames hadden allemaal geen trek in dit soort dingen uitslag 21-16 en 21-18, zo dat is binnen. Inmiddels waren Dylan en vader Eric gearriveerd en konden de herendubbel beginnen. Tsja om op zondagochtend even van Hoorn naar Almere te rijden daar zou je bijna van in slaap vallen. De eerste set werd dan ook 17-21 verloren, hier kwam de coach goed van pas, na enig uitleg over de regels van het badmintonspel 9 en de dreiging van terug zetten naar wit 1 werd de tweede set met 21-16 gewonnen. De coach kwam vertellen dat hij graag aan de koffie wou, dus moesten de heren opschieten, resultaat 3de set 21-9 kijk dat is opschieten. Na de 2-0 voorsprong gingen de spelers als een speer naar het einde. Anke dacht in haar enkelspel nog wel even, laat die coach nu even van die bank afkomen en zijn werk doen, eerste set werd met 15-21 verloren, dus daar kwam ik gewapend met tablet en notitieboek. "Anke alles wat jij fout doe noteer ik, film ik en ik zet het direct op Facebook", resultaat - 2de set 21-13 en de 3de set 21-15, oké dit gaat lekker.

Dylan, inmiddels goed wakker, ging ook een enkelspel spelen. Dylan vond zijn tegenstander erg aardig (Dylan vindt iedereen lief en aardig) en besloot om de eerste set te gebruiken om de tegenstander lekker in te spelen maar toch won Dylan de eerste set met 21-17, weer moest ik roepen dat mijn pepernoten koud werden en dat er tempo gemaakt moest worden en Dylan zal Dylan niet zijn om hier gehoor aan te geven, tweede set 21-9. De 2de herenenkel werd gespeeld door Nigel, zoals bekend houdt Nigel erg van regelmaat en vastigheid, twee sets is genoeg uitslag 21-17 en 21-17, wat niemand eigenlijk door had (de coach natuurlijk wel) dat het inmiddels 5-0 was en dat de winst binnen was. Niemand wou hier iets over horen, want we gaan nu echt alles geven!!!!! Octa moest haar enkel op een ander veld spelen en dat vond zij maar niets, zij wou zo gauw mogelijk terug naar haar eigen baan, want daar gebeurt het allemaal - resultaat 21-13 (tja even warm worden hoor) 21-6. Niet te geloven inmiddels 6-0. Maar nu de gemenddubbels, kijken wat die coach nu weer uit zijn hoge hoed tovert. Nigel en Anke ( 2 echte rotsen in de branding) gaven het voorbeeld en wonnen met 21-16 en 21-13. Laatste gemenddubbel Dylan en Jo-Elle, het verhaal met Dylan is bekend, alles en iedereen is lief, dus de eerste set wordt 14-21, het is te begrijpen dat Jo-Elle hier geen genoegen me nam en Dylan vertelde wat hij moest doen, resultaat 21-17 en 21-15. Dit was een ongekend succes eerst met 6-2 verliezen en nu met 8-0 winnen, dit geeft een heerlijk gevoel. Ik wil de kinderen hartelijk bedanken voor een heerlijke wedstrijd en ook de ouders wil ik bedanken voor hun steun en inzet.

Bedankt allemaal,

Guus

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. EdwinG op 03-12-2013 om 22:54 uur

  Leuk stukje Guus

 2. Bianca (mams Nigel) op 04-12-2013 om 19:46 uur

  Erg leuk stuk Guus :-) leest lekker weg ;-)

 3. Henk Staats op 05-12-2013 om 09:32 uur

  Meer van die stukjes, ook van de ouders!

 4. Arnold op 08-12-2013 om 22:11 uur

  Leuk verhaal, Guus. Een mooi verslag van een mooie wedstrijd.

Reageer op dit bericht (“Verslag Almere J7 - Hoornse BV J4 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)