Badminton Vereniging Almere

Weergaloze winst op Duinwijck

Dekker Almere heeft zaterdagavond 14 december 2013 de uitwedstrijd tegen het Haarlemse Duinwijck met 1-7 gewonnen en dat mag zonder meer een prestatie worden genoemd! Het was bepaald geen walk over voor de Almeerders en in sommige partijen moesten de spelers tot het gaatje gaan, maar dat gingen ze dan ook. Mooi was de winst van Saber Afif in zijn mannensingle op Likka Heino en dat gold eveneens voor Fontaine Chapman op Akvile Stapusaityte, beiden in twee games. Alleen Stephan Branderhorst verloor zijn single nipt.

Dit bestand bestaat niet

Dave Khodabux en Justin Teeuwen speelden de mannendubbel tegen Jerry Natenstedt en Jelle Kelderhuis en de Almeerders wonnen de eerste game met 14-21. In de tweede game leek de winst voor het grijpen met een 15-20 voorsprong, maar toch werd het nog 20-20. Uiteindelijk pakten Khodabux en Teeuwen toch de winst met 20-22.

Yvonne Sie en Cheryl Seinen namen het op tegen Imke van der Aar en Dorien Lups. S&S deden wat er van ze verwacht werd en zij wonnen de vrouwendubbel met 18-21 en 17-21. De stand doet vermoeden dat het een spannende partij was, maar de winst was voor Almeerse dames nimmer echt in gevaar.

Samenwerking

Saber Afif speelde de eerste mannensingel tegen de Fin Likka Heino. In de thuiswedstrijd verloor Afif nog zijn single door een uiterst vreemde actie van de scheidsrechter, maar zo ver liet Afif het nu niet komen. De eerste game was spannend, maar won Afif met 19-21, zeer verdiend overigens. In de tweede game kwam de man uit het land met de vele meren er niet meer aan te pas tegen een bijna foutloos spelende Afif en de laatste stak de winst in de zak met 11-21.

Fontaine Chapman had tegen Akvile Stapusaityte ook nog wat recht te zetten, want de Engelse in Almeerse dienst had van Stapusaityte immers in de thuiswedstrijd verloren. Nu was het andere koek. Chapman verraste haar opponent in de eerste game met gedurfd en aanvallend spel en won de eerste game 15-21. In de tweede game nam Stapusaityte de leiding, maar plotseling draaide Chapman de partij om. Fontaine was like a train en ze denderde over de Litouwse dame heen en won ook de tweede game met de cijfers 18-21 en dat betekende een comfortabele voorsprong van 0-4 voor de Almeerse equipe.

Stephan Branderhorst leek in zijn single op weg om Jerry Natenstedt in de eerste game te overvleugelen, zo goed speelde Branderhorst. Hij nam een voorsprong en stond op een gegeven moment met 10-16 voor. Maar van Natenstedt win je niet zo maar en dat bleek. De Haarlemmer kwam terug en won alsnog de eerste game met 22-20. In de tweede game liep Branderhorst achter de feiten aan of beter gezegd stuk op de lange armen van Natenstedt. Toch kwam Branderhorst nog terug, maar de winst was toch voor Natenstedt met 21-18.

Manon Sibbald speelde in haar single tegen Dorien Lups en zij won de eerste game knap met 15-21. In de tweede game sloeg op de één of andere manier de twijfel toe bij Sibbald en kon Lups deze game winnen. In de derde game leek Sibbald 'eenvoudig' te gaan winnen, maar de Haarlemse maakte het de Flevolandse nog behoorlijk lastig. Echter niet lastig genoeg en het werd 17-21 voor Sibbald. Met de stand 1-5 kon er aan de mixen worden begonnen.

Dave Khodabux en Cheryl Seinen speelden tegen een toch min of meer verrassend 'Haarlems koppel', te weten Likka Heino met Akvile Stapusaityte. Nog niet zo'n gekke keus van coach Rob Ridder, want de eerste game werd maar ternauwernood gewonnen door Khodabux en Seinen (24-26). In de tweede game verspeelden Khodabux en Seinen de overwinning door alsnog een 16-19 voorsprong uit handen te geven met 21-19. Het werd dus een derde game en in die derde game werd duidelijk wie de bovenliggende partij was en dat bleken toch De Buks met Seinen. Met 14-21 speelden ze het Duinwijckduo stuk.

Yvonne Sie en Saber Afif speelden de laatste partij en mix tegen Jelle Kelderhuis en Imke van der Aar. De eerste game was met 16-21 voor Afif en Sie, maar de tweede game moest het Dekker Almereduo met 21-19 laten aan Kelderhuis en Van der Aar. In de derde game bleken Afif en Sie de besten en zij wonnen met 16-21 en daarmede werd de eindstand bepaald op 1-7 voor Dekker Almere. Een historische overwinning voor Dekker Almere, want nog nimmer wonnen de Almeerders met dergelijke cijfers van het gerenommeerde Duinwijck.

Aangezien Van Zundert Velo met 5-3 won van DKC is de koploper Dekker Almere twee punten uitgelopen op de naaste belager Van Zundert Velo, zoals u uit de bijgevoegde uitslagen en stand kunt zien.

Zondagmiddag 15 december 2013 om 13.00 uur speelt Dekker Almere opnieuw en wel in Sportcomplex Carl Dekker tegen de huidige landskampioen BC Amersfoort. Komt dat zien, komt dat zien, de toegang is gratis!

Carlton

Reageer op dit bericht (“Weergaloze winst op Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)