Badminton Vereniging Almere

Forse nederlaag voor Dekker Almere

ALMERE/TIM MORIA - De badmintonners van Dekker Almere zijn zaterdag tegen een behoorlijk dure nederlaag opgelopen. In eigen huis werd er met 1-7 verloren van Velo uit Wateringen. De Almeerders kwamen er de hele wedstrijd niet aan te pas en zijn door het ruime verlies ook de koppositie in de eredivisie kwijt.

Trainer Erik Staats zag zich na afloop van de wedstrijd dan ook genoodzaakt zijn spelers achter gesloten deuren toe te spreken. Normaliter wordt de gespeelde wedstrijd direct na afloop in de speelzaal geëvalueerd, maar dit keer trok de ploeg zich ruim veertig minuten terug. ,,We hebben een gesprek gehouden dat niet erg gezellig was, maar wel belangrijk om te voeren. Ik vond het nodig om eens goed te kijken naar wat de oorzaak van deze nederlaag is. Zeker omdat we de afgelopen weken juist zo’n goede reeks hebben neergezet. Daar hebben we het dan dus ook uitvoerig met elkaar over gehad. Maar een donderspeech is het niet geworden hoor”, aldus Staats.

Gedurende de wedstrijd zat Dekker Almere er geen enkel moment lekker in. Al vrij vlot kwamen de Almeerders op een 0-5 achterstand te staan. Justin Teeuwen wist de eer nog enigszins te redden door zijn enkelspel te winnen en daarmee een 1-5 te noteren. Daarmee kwam ook een beetje hoop, want met nog twee wedstrijden te spelen kon de achterstand geminimaliseerd worden tot 3-5. Die einduitslag zou voldoende zijn om de eerste plaats in eredivisie te behouden. Uiteindelijk gingen de twee resterende wedstrijden echter ook verloren en dus staan de badmintonners nu tweede. ,,Natuurlijk neem ik de spelers dat kwalijk. We hebben tenslotte de ambitie om kampioen te worden en dan moet je dit soort belangrijke wedstrijden winnen. We zijn er nu gewoon keihard afgeslagen”, blikt Staats terug.

Toch wist Staats dat dit een keer kon gebeuren. Almere was het hele seizoen nog ongeslagen en stond sinds 2 november vorig jaar bovenaan in de hoogste Nederlandse badmintoncompetitie. ,,Maar het hosannagevoel dat onder het publiek is gaan leven, heb ik altijd een beetje proberen te temperen. Ik heb steeds gezegd dat we er nog niet zijn en dat is vandaag duidelijk gebleken. We zijn met beide benen op de grond gezet. Misschien is het wel goed, even zien dat het niet altijd zo makkelijk gaat. We zullen er vanavond allemaal wakker van liggen.”

Uiteindelijk is de nederlaag kostbaar. Almere zal daardoor een zwaardere tegenstander treffen tijdens de play-offs, die de uiteindelijke kampioen zullen bepalen. ,,We wilden niet voor niets eerste worden tijdens de reguliere competitie. Dan loot je een tegenstander die lager staat. Dat zal nu lastig worden, maar er verandert niks aan ons uiteindelijke doel. Dat is natuurlijk kampioen worden.”

Dekker Almere heeft zich al geplaatst voor de play-offs, maar er volgen eerst nog twee reguliere competitiewedstrijden.

Reageer op dit bericht (“Forse nederlaag voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)