Badminton Vereniging Almere

BV Almere hofleverancier NK

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT - Met maar liefst 24 deelnemers is Badmintonvereniging Almere flink vertegenwoordigd op het komende Carlton Nederlands kampioenschap badminton dat morgen van start gaat.

Van de 24 deelnemers zijn Dave Khodabux en Justin Teeuwen als derde geplaatst in het herendubbel en is Yvonne Sie (foto) met haar partner Lisa Malaihollo als vierde geplaatst bij het vrouwendubbel.

Suzanne Mulkens is trainer bij de Almeerse vereniging en is daar veranwoordelijk voor topsport senioren. Zij heeft een goed beeld van de Almeerse deelnemers. ,,Er komen in ieder geval enkele opvallende partijen. Zo is Justin Teeuwen als enige rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Hij speelt in de eerste ronde tegen een kwalifier en dat zou zo maar zijn teamgenoot Saber Afif kunnen worden. Die moet zich namelijk nog plaatsen, maar dat moet hem normaal gesproken wel lukken.

Hetzelfde gaat waarschijnlijk gebeuren bij de herendubbel. Khodabux en Teeuwen zijn geplaatst en spelen ook tegen kwalifiers en dat zouden zo maar Afif en Stephan Branderhorst kunnen worden. Ook een Almeers onderonsje dus’’, blikt Mulkens vooruit. ,,Of er Almeerse deelnemers kansrijk voor een titel zijn is lastig te zeggen. Normaal gesproken niet, maar je weet het nooit.’’

Het NK begint morgenvroeg met de kwalificaties en zaterdagochtend begint het hoofdtoernooi. Het kampioenschap duurt tot en met zondag en wordt in de Topsporthal in Poort gehouden.

Reageer op dit bericht (“BV Almere hofleverancier NK ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)