Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere-3 wint op zaterdag van BC-Duinwijck 2 en wordt op zondag kampioen.

Carlton Almere-3 heeft afgelopen zaterdag met 1-7 gewonnen tegen het 2e team van het Haarlemse BC-Duinwijck. Beide teams kwamen niet met de volledige bezetting ten strijde vanwege de wedstrijd tussen Carlton Almere-2 en BC-Duinwijck 3 waar veel meer op het spel stond.

Carlton

Met een iets uitgedund team trokken we afgelopen zaterdag ten strijde om een goed resultaat te behalen in Haarlem. Wij waren met zijn vieren. Ruben Wijnands, Tamara van der Hoeven, Geargy van Soerland en ik zelf. Joris van Soerland was afwezig vanwege blessureleed. Hij begint dit jaar te merken dat hij een jaartje ouder wordt. Gita Djajawasito was in Almere gebleven om daar team 2 wat in de andere poule van de 1e divisie boven aan staat te helpen vanwege een blessure bij Yvonne Hoogland.

Bij een 0-8 overwinning zouden wij kampioen worden, maar ons team hinkte op twee gedachten. Enerzijds zou kampioen worden in de twee naar laatste wedstrijd natuurlijk super zijn, maar aan de andere kant is het kampioenschap wat je met een heel team tot stand brengt en wilden we dit graag met zijn alle vieren. Bovendien raakte Ruben ligt geblesseerd afgelopen week tijdens de training en heeft hij er voor gekozen zijn singel op te geven zodat hij zich volledig kon richten op de dubbel en de mixdubbel. Het was dus duidelijk dat het kampioenschap zaterdag nog niet zou gebeuren.

Overigens was het een wedstrijd zoals de meeste in ons team. De dames wonnen vrij soepel de dubbel en singels in 2 games. Ook de mixdubbel van Ruben en Tamara werd vrij eenvoudig in 2 games gewonnen. De herendubbel werd een triller met lange rallies, enkele toverballen van Ruben en de overwinning voor Almere met 23-25 in de derde game. Uiteraard een 3e game in de 1e mannen singel van mij (ik heb de bijnaam van Krijn Hoetmer ook wel Mr. 3-setter overgenomen). En de laatste mixdubbel kon beide kanten op, maar dit werd de kant van Almere. Zowaar een 1-7 overwinning, welke iets geflatteerd is. Het had ook zomaar 4-4 of 3-5 kunnen worden.

Op zondag heerlijk op de bank werd de score van de nummer 2 Amersfoort in de gaten gehouden, want bij een enkel puntverlies zou ons team kampioen worden. Amersfoort had een lastige uitwedstrijd uit tegen DKC, won weliswaar met 2-6, maar dit was niet voldoende om ons nog van de titel af te houden. Aanstaande zaterdag spelen wij onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen en gaan we deze titel vieren, uiteraard nadat we de wedstrijd tegen DKC hebben gespeeld. Mocht u zaterdag avond niets te doen hebben, dan zouden wij het hartstikke leuk vinden als u bij onze laatste thuiswedstrijd voor een mooie sfeer komt zorgen.

Reageer op dit bericht (“Carlton Almere-3 wint op zaterdag van BC-Duinwijck 2 en wordt op zondag kampioen. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)