Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere is koploper af

Dekker Almere heeft zaterdagavond 4 januari 2013 in eigen huis een pak slag gekregen van Van Zundert Velo. Het werd maar liefst 1-7 voor de Wateringers, dit tot verbijstering van de BVA-aanhang onder de 300 toeschouwers. Het was een verdiende overwinning voor Van Zundert Velo, die nu de koppositie overneemt van Dekker Almere in de Carlton Eredivisie.

Dit bestand bestaat niet

Yvonne Sie en Cheryl Seinen hadden hun vrouwendubbel in de uitwedstrijd tegen Van Zundert Velo nog gewonnen, maar zij bakten er nu niets van tegen Wendy Slaats en Myke Halkema (16-21 en 12-21).

Dave Khodabux en Justin Teeuwen werden door Jim Middelburg en Russell Muns te kijk gezet, want in de eerste game stonden de Almeerders al direct met 1-11 achter. Dat konden Khodabux en Teeuwen niet meer overbruggen en het werd 10-21 voor het Wateringse duo. Ook in de tweede game kon Dekker Almere geen vuist maken en was de winst voor Van Zundert Velo met 16-21.

Samenwerking

Saber Afif leek in zijn single tegen Rikkert Suijkerland op een eenvoudige overwinning af te gaan, want hij won de eerste game glansrijk met 21-6. Maar er moeten twee games gewonnen worden en Suijkerland won de tweede game en ook met grote cijfers (8-21). In de derde game stond Afif ruim voor (15-9), maar Suijkerland vroeg heel slim een behandeling aan voor een schaafwondje op zijn knie. Een wondje waar je bij een klein kind een kusje op geeft. Daar ging tien minuten in zitten en dat was voldoende voor Suijkerland om op adem te komen en Afif alsnog te achterhalen met 18-21.

Manon Sibbald speelde uitstekend tegen de Taiwanese Ya-Lan Chang zonder overigens tot winst te komen. Het werd tweemaal 18-21 voor de Taiwanese dame, waarbij wel gezegd moet worden dat de scheidsrechter er op cruciale momenten volkomen naast zat en dat in het nadeel van Sibbald.

Rachel Howard kon het net niet bolwerken tegen Lisa Malaihollo met 17-21 en 20-22 was de winst voor Malaihollo en ook in deze partij blunderde de scheids opzichtig.

Justin Teeuwen speelde tegen Russell Muns en verloor de eerste game met 8-21. Teeuwen was in deze partij volkomen van slag door een aantal beslissingen van de scheidsrechter, maar zal toch echt moeten leren hier mee om te gaan. In de tweede game revancheerde Teeuwen zich door deze te winnen met 21-9. In de derde game was er meer evenwicht in de partij. Teeuwen mocht van geluk spreken dat Russell Muns de meest sportieve speler in badmintonland is, want een cadeaupunt van de scheidsrechter maakte Muns deels ongedaan door heel bewust onder het net te serveren. Hij kreeg er terecht een ovationeel applaus voor van het publiek! Teeuwen won uiteindelijk de derde game met 21-17.

Foto Philip Pietersz

Dave Khodabux en Georgy van Soerland troffen in hun gemengd dubbel Jim Middelburg en Myke Halkema, misschien wel het sterkste mixkoppel in de eredivisie. Met 15-21 was de eerste game voor Middelburg en Halkema. In de tweede game kwamen de Almeerders goed terug met een 21-13 winst, maar in de derde game bleek dat Van Zundert Velo een maatje te groot was (12-21).

Het tweede gemengd dubbel tussen Saber Afif met Yvonne Sie tegen Lisa Malaihollo met Rikkert Suijkerland was meer dan spannend. De eerste game was met 21-19 voor het Almeerse duo, de tweede game ging met 18-21 naar Suijkerland en Malaihollo. Ook de derde game was met 19-21 voor Van Zundert Velo.

En zo stond er na afloop een terechte 1-7 overwinning op het scorebord voor Van Zundert Velo. Als we naar het resterende programma kijken van de Carlton Eredivisie zal Van Zundert Velo de koppositie niet meer afstaan. Dekker Almere zal hoogstwaarschijnlijk tweede blijven en de strijd om de derde en vierde plaats, tussen DKC en Amersfoort is nog niet beslist. Over 14 dagen speelt Dekker Almere uit tegen het Haagse DKC.

Het arbitrale trio bestond uit de referee Rob Salawan Bessie en de scheidsen Ali Nanning en Rob Deriga. Zij scoorden een dikke onvoldoende.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Lisa Malaihollo op 05-01-2014 om 18:50 uur

  Wat een apart verslag van deze wedstrijd. Ik ben van mening dat de scheidsrechters heel wat meer respect verdienen dan dit. Ze hebben het uitstekend gedaan inclusief Ali's beslissing om Rikkert van de baan te halen, maar misschien moet je de reglementen dan nog maar eens even goed nalezen.

 2. Piet de Waal op 05-01-2014 om 21:57 uur

  Met veel Van Zundert Velo supporters gekomen naar Almere. De verwachting was veelal gelijkspel misschien of een 5 - 3 voor de thuisploeg.
  Mogelijk door dat onze dubbels zo uit de startblokken kwamen kwam de overwinning roes in het gast team.
  Piet de Waal

 3. Paul vd Heuvel op 07-01-2014 om 14:21 uur

  Henk Staats, wat ben jij een slechte verliezer. Leer je het dan nooit.

 4. Henk Staats op 07-01-2014 om 14:23 uur

  Beste Paul, wat ben jij een slechte lezer.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere is koploper af ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)